Znano, kje in kdaj se vrača Šarapova

10.01.2017
STUTTGART, NEMČIJA - Teniška zvezdnica Marija Šarapova se bo na igrišča vrnila na turnirju Porsche Grand Prix v Stuttgartu.

Aprila se bo iztekla 15-mesečna prepoved nastopanja, ki jo zaradi nedovoljene uporabe meldonija prestaja nekdanja številka ena Marija Šarapova. Prvotna kazen s stani Mednarodne teniške zveze (ITF) je bila dve leti, Šarapova pa je pomilostitev dosegla na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani.

Nekoč najbolj dobičkonosni igralki na svetu, ki jo je po prekinitvi sodelovanja z nekaterimi pokrovitelji na tem mestu zamenjala Serena Williams, se kazen izteče 25. aprila. Turnir v Stuttgartu se začne dan prej, Šarapova pa bo na igrišče prvič stopila 26. aprila.

Porsche, glavni pokrovitelj teniškega turnirja v Stuttgartu, je po objavi rezultatov dopinškega testa napovedal, da začasno prekinja vse aktivnosti, povezane s teniško igralko. Poslovno sodelovanje se bo zdaj bržkone lahko nadaljevalo.

''Ne bi mogla biti srečnejša, da se vračam na enem mojih najljubših turnirjev,'' je sporočila trikratna zmagovalka (2012-2014). ''Komaj čakam, da vidim svoje navijače in se vrnem k temu, kar imam rada,'' je dodala Šarapova, ki bo igrala s povabilom organizatorja.

''Vesel sem, da se Marija vrača. Še posebej me veseli, da se bo vrnila pred našim občinstvom,'' je povedal direktor turnirja Markus Günthardt.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete