Timea Bacsinszky in Caroline Garcia pokvarili "sanjski" finale v Monterreyju!

08.03.2015
V polfinalu teniškega WTA turnirja v Mehiki so igrale prve 4 nosilke, v finale sta se uvrstili 3. in 4. nosilka!

MONTERREY, MEHIKA - V prvem polfinalnem dvoboju na WTA International turnirju v Monterreyju je 4. nosilka Švicarka Timea Bacsinszky po pravi drami premagala 2. nosilko, Italijanko Saro Errani s 6:0, 4:6, 7:6(3). Najprej je Švicarka dobila prvih 7 iger in kazalo je na njeno gladko zmago, a Italijanka se vedno bori do zadnje točke in je preobrnila potek. Osvojila je 2. niz ter v tretjem vodila že s 5:3. Sledil je preobrat Timee, ki se je rešila v podaljšano igro in po 2 urah ter 40 minutah borbe zmagala!

Timea: "Na začetku je šlo vse tako kot sem si zamislila, nato pa je Sara dvignila nivo igre in spremenila taktiko. Prihajala je k mreži, ko nisem pričakovala, pošiljala žogice globoko v polje in morala sem močno garati. Zato tudi je tako visoko na WTA lestvici, ker se zna rešiti iz težkih položajev in ustvariti pritisk na nasprotnico. Vesela sem, ker sem na koncu tudi sama našla pot do zmage"!

Caroline Garcia je letos tudi partnerka Katarine Srebotnik v igri dvojic

Caroline Garcia je letos tudi partnerka Katarine Srebotnik v igri dvojic

V drugem polfinalu je 3. nosilka Francozinja Caroline Garcia presenetila 1. nosilko in branilko naslova, Srbkinjo Ano Ivanovič. Caroline je ena od vodilnih vzhajajočih zvezd ženskega tenisa in to je tudi pokazala na igrišču. Začela je kot orkan in le v 22 minutah dobila 1. niz. Tudi v 2. nizu je hitro povedla s 4:2. Ana se na kratko vrnila v igro, ko je izenačila na 4-4 toda Francozinja je dobila zadnji 2 igri ter slavila s 6:1, 6:4 v nizih. To je bila njena 4. zmaga nad TOP10 igralko v karieri!

V finalu se bosta tako pomerili 21-letna Caroline Garcia (29. na WT) in 25-letna Timea Bacsinszky (31. na WTA), ki je dobila edini njun medsebojni dvoboj. Prejšnji teden sta isti nasprotnici igrali v finalu Acapulca z gladkih 6:3, 6:0 je zmagala Švicarka. Caroline bo imela priložnost za "maščevanje"!

"Veliko sem se naučila iz tistega dvoboja. Ni lahko izgubiti na takšen način. Ponosna sem, ker sem že drugi teden zapored v finalu. Težko se je bilo pobrati po težkem porazu, a sedaj bom poizkusila vnovčiti izkušnje in odigrati veliko bolje. Upam, da nihče ne bo rekel, da je bilo enako kot prejšnji teden, "je dejala Garcia, ki bo lovila svoj 2. WTA naslov, Timea pa tretji!

 

Monterrey Open
Datum: 02.03.2015 - 08.03.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://abiertomonterrey.com/2015/


Polfinale

3-Caroline Garcia (France) beat 1-Ana Ivanovic (Serbia) 6-1 6-4
4-Timea Bacsinszky (Switzerland) beat 2-Sara Errani (Italy) 6-0 4-6 7-6(3)

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete