Timea Bacsinszky po še eni zmagi nad Garcio osvojila turnir tudi v Monterreyu

09.03.2015
MONTERREY, MEHIKA - Švicarka Timea Bacsinszky je zmagovalka WTA turnirja v mehiškem Monterreyu, ki se je igral za pol milijona ameriških zelencev na trdi podlagi.

V ponovitvi finala prejšnjega tedna WTA turnirja v Acapulcu, je Švicarka Timea Bacsinszky premagala prihajajočo teniško zvezdo Caroline Garcio in dvignila pokal.

Ne zgodi se pogosto, da sta dva tedna zapored v finalu WTA turnirjev isti tekmici, Na to smo čakali skoraj šest let. Nazadnje sta dva finala igrali Svetlana Kuznjecova in Dinara Safina, maja 2009, lovoriki pa sta si razdelili, tokrat je Švicarka Bacsinszky pobrala obe, saj je bila boljša od Francozinje tudi v Acapulcu.

Razlika je v tem, da se je morala tokrat bolj potruditi oz. ji je Caroline Garcia nudila močnejši odpor. Finale je zmotil tudi dež. Pri 6-4, 1-3 za Garcio sta šli v slačilnico za štiri ure, Bacsinszkyevo pa odmor ni zmotil na poti do preobrata. Na koncu je bil rezultat 4-6, 6-2, 6-4.

Finalni obračun se je končal ob 1. uri zjutraj, švicarsko tenisačico pa so od sreče oblile solze na intervjuju takoj po tekmi. Osvojila je tretjo lovoriko v karieri. Drugo je vpisala prejšnji teden v Acapulcu, prvo pa pred šestimi leti v Luksemburgu. Še nekaj, nobena še ni osvojila obe zaporedni lovoriki na mehiških turnirjih, vse od leta 2009, od kar sta v koledarju eden za drugim. 

 

Monterrey Open
Datum: 02.03.2015 - 08.03.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://abiertomonterrey.com/2015/


Finale:

4-Timea Bacsinszky (Switzerland) beat 3-Caroline Garcia (France) 4-6 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete