Petra Kvitova z asom zaključila neverjetna tedna v Wimbledonu!

02.07.2011
WIMBLEDON - Zmagovalka najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu Wimbledona je Čehinja Petra Kvitova, ki je v velikem sobotnem finalu premagala Rusinjo Marijo Šarapovo.

Češka tenisačica Petra Kvitova je zadnjo točko za osvojitev grand slam turnirja na sveti travi zaključila z asom in v zadnjem dejanju v žesnki posamični konkurenci s 6-3, 6-4 premagala sibirsko lepotico in nekdanjo zmagovalko (2004) Marijo Šarapovo.

Za 21-letno tenisačico iz Biloveca je seveda to prvi naslov na turnirjih velike četverice in seveda največji uspeh kariere.

Ja, Wimbledon ima novo zmagovalko. V slovanskem finalu je bila mlada Čehinja boljša od tekmice iz Rusije, ki ji do drugega naslova v All England Clubu ni pomagali niti navijanje zaročenca Saša Vujačića.

Petra Kvitova je nova zmagovalka grand slama na sveti wimbledonski travi. Nasledila je Sereno Williams

Petra Kvitova je nova zmagovalka grand slama na sveti wimbledonski travi. Nasledila je Sereno Williams

Največji uspeh Kvitove do danes je bila lanskoletna uvrstitev v polfinale Wimbledona, pred tem pa je prva dva nastopa na sveti travi zaključila po 1. krogu. Tudi na ostalih turnirjih za grand slam ni prišla do odmevnih rezultatov, morda gre izpostaviti le še letošnje četrtfinale OP Avstralije, na OP ZDA in Roland Garrosu pa je bil njej domet 4. krog.

Čehinja je do danes osvojila pet turnirskih naslovov, na WTA lestvici pa se trenutno nahaja na 8. mestu. V današnjem finalu jo je spet krasil izvrsten servis, Šarapovi pa ga je odvzela kar petkrat. Na drugi strani je Rusinja naredila šest dvojnih napak, vse do finala pa ni izgubila niti niza. Šarapova tako pri 24. letih ostaja pri treh lovorikah s turnirjev za veliki slam in še dveh finalih.

Marija Šarapova je na Wimbledonu slavila kot 17-letno dekle. V svoji zbirki ji manjka le naslov iz Roland Garrosa, kjer se je letos ustavila v polfinalu

Marija Šarapova je na Wimbledonu slavila kot 17-letno dekle. V svoji zbirki ji manjka le naslov iz Roland Garrosa, kjer se je letos ustavila v polfinalu

Sam finale se je začel z izmenjavo brejkov, prav zaradi dveh dvojnih napak, pa je Marija oddala servisno igro za 2-4. To prednost je Čehinja ohranila vse do konca niza, ki je trajal 40 minut. V drugem delu tekme je Šarapovi uspel priključek iz 0-2 do 2-2, vmes pa smo videli štiri zaporedne brejke. Eden več je na koncu uspel Čehinji, ki je zadnjo, 10. igro odservirala brez napake, zaključila pa z asom po notranji črti.

 

The Championships, Wimbledon 2011
Wimbledon, VB
20.06.2011-03.07.2011
Nagradni sklad:
Podlaga: Trava
Tip: WTAFinale:

Petra Kvitova (CZE) d. Maria Sharapova (RUS) 63 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Fotogalerija:


Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete