Serena nesporna kraljica letošnje teniške sezone; V Carigradu padla tudi Šarapova

28.10.2012
CARIGRAD, TURČIJA - Kaj povedati ob zaključku ženske teniške sezone? 1. igralka sveta ob koncu leta ostaja Viktorija Azarenka, toda nesporna kraljica je Američanka Serena Williams. V Carigradu je blestela ves teden, v finalu pa deklasirala tudi Marijo Šarapovo.

Ženski zaključni turnir osmerice v Carigradu je zaključen, prvo ime pa vsekakor 31-letna Američanka Serena Williams.

Servisi, returni, winnerji z vseh strani, igra v polju in pri mreži, enostavno ni elementa igre, kjer Serena ne bi blestela v tem tednu. Sanjsko sezono je končala z zmago v finalu turnirja TEB BNP Paribas WTA Championships - Istanbul 2012, na katerem seveda ni izgubila, zadnja pa je padla Rusinja Marija Šarapova s 6-4, 6-3.

Serena je šla v finale Carigrada, turnirja najboljše osmerice tega leta, s 47 zmagami v zadnjih 49 dvobojih, tudi sibirska lepotica pa ji ni mogla preprečiti še ene več, zadnje letos, saj se ženska turneja končuje. Ostal je sicer še en turnir v Sofiji, ki ga lahko imenujemo tudi tolažilni, a tam najboljših osmih ne bo.


12. dobljeni zaporedni dvoboj nad TOP 2 igralkam sveta je bil to za Sereno, če to ni dovolj velik razlog, da jo označimo za kraljico teniške sezone, čeprav bo na 1. mestu WTA lestvice prezimila Belorusinja Viktorija Azarenka. Williamsova je Šarapovo v današnjem finalu premagala tudi desetič zapored.

Američanka je v finalu Carigrada obdržala prav vse servise igre (9) ter trikrat prišla do brejka - enkrat v 1. nizu in dvakrat v 2. nizu, v zaključku tekme pa je zadevala forehand projektile kot po tekočem traku. Dvoboj je končala s super statistiko, +26 (razmerje med winnerji in nevsijenimi napakami je bilo 40-14), na drugi strani je bila Šarapova veliko bolj skromna, le +1 (13-12).

Marija v finalu Carigrada ni bila kos odlični Sereni, toda za sabo ima zelo dobro leto. Junija je na Roland Garrosu kompletirala naslove z vseh štirih turnirjev za grand slam

Marija v finalu Carigrada ni bila kos odlični Sereni, toda za sabo ima zelo dobro leto. Junija je na Roland Garrosu kompletirala naslove z vseh štirih turnirjev za grand slam

''Pravzaprav sem razmišljala, ko sva se zadnjič pomerili v finalu zaključnega turnirja 2004 in me je premagala, prav tako pa je na lestvici pred menoj tako, da nisem imela kaj izgubiti'', je razložila Serena. ''Ta trenutek se počutim fantastično. Pravzaprav sem sanjala o tem, zato sem zelo zadovoljna, da mi je uspelo. Turška publika je neverjetna. Nisem še videla takšne podpore in toliko listkov z mojim imenom. Težko razložim kako me to osrečuje in kako se počutim ob vsem tem'', je povedala Serena, ki je letos osvojila 7 turnirjev.

Za sabo ima drugo najboljšo sezono v karieri, le leta 2002 je lovoriko dvignila osemkrat. ''Ja, imam odlično leto, kljub slabšemu začetku. Vse to je že za mano, pred mano pa leto 2013'', je še dodala Američanka.

V finalu dvojic je slavila ruska naveza Kirilenko/Petrova. Marija in Nadja sta bili gladko boljši od češke kombinacije Hradecka/Hlavackova. Letos so bile dvojice zanimive, saj so se zaradi olimpijskega turnirja igralci in igralke odločili, da združijo moči z rojaki. V Carigradu smo videli italijanko, češko,ameriško in rusko navezo.

Marija Kirilenko in Nadja Petrova sta zmagovalki dvojic zaključnega turnirja osmerice v Turčiji

Marija Kirilenko in Nadja Petrova sta zmagovalki dvojic zaključnega turnirja osmerice v Turčiji

 

 

TEB BNP Paribas WTA Championships
Datum: Oktober 23 - 28, 2012
Kategorija: WTA Tour Championship
Nagradni sklad: $4,900,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.wtachampionships.com/page/WelcomeWTA


Finale:

(3) Serena Williams (USA) d. (2) Maria Sharapova (RUS) 64 63

Finale (dvojice):

Kirilenko/Petrova (RUS/RUS) d. (2) Hlavackova/Hradecka (CZE/CZE) 61 64

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete