Izjemna Serena v finalu Miamija zabila še en žebelj v krsto Šarapovi!

30.03.2013
MIAMI, ZDA - V velikem finalu enega najmočnejših teniških WTA turnirjev v Key Biscaynu sta se pomerili najboljši nastopajoči, 1. igralka sveta Serena Williams in 2. igralka sveta Marija Šarapova. Sanjski obračun je na koncu po treh nizih dobila Američanka, a to je bil dvoboj, ki je bil zanimiv iz več perspektiv in je pisal zgodovino ženskega tenisa.

Serena Williams, najboljša teniška igralka zadnjega desetletja in ena najboljših v zgodovini belega športa, je v Crandon Parku zabeležila rekordni 6. naslov. Ja, toliko jih ni zbrala prav nobena v zgodovini.

Neverjetno, a 31-letna igralka iz Palm Beach Gardna je kot neprebojni zid. Tudi v finalu se je znašla z nizom zaostanka, a na koncu deklasirala šest let mlajšo kolegico (4-6, 6-3, 6-0) in ji za slovo podarila kravato (6-0). Težko je opisati, kaj sta občutili finalistki po koncu obračuna na osrednjem igrišču turnirja Sony Tennis Open, definitvno pa sta imeli nasprotujoče si emocije. Serena je lahko žarela od sreče, saj je sedaj rekorderka po številu osvojenih lovorik v Miamiju, s petimi naslovi jo sedaj v hrbet gleda tudi legendarna Nemka Steffi Graf, še pred tem pa je Williamsova prekoračila tudi dobljeno število tekem na omenjenem dogodku. Na drugi strani se je sibirska lepotica znašla v petem finalu Miamija in tudi tega izgubila, tretjega zapored.

Serena Williams je v Miamiju prišla do rekordne 6. lovorike in s tem prehitela tudi Steffi Graf

Serena Williams je v Miamiju prišla do rekordne 6. lovorike in s tem prehitela tudi Steffi Graf

Gledalci so videli tretji finale prvih dveh tenisačic s teniške lestvice WTA (od leta 1985), Američanka pa je med aktivnimi igralkami tudi najbolj trofejna, v karieri ima sedaj 48. lovorik.

Začetek je bil spodbuden za Šarapovo, ki je pred tem desetkrat izgubila s Sereno, še več, osvojila ni niti niza. Povedla je s 6-4, prekinila črni niz in lovila dvojček Indian Wells-Miami, kar je pred njo uspelo le dvema igrakama. Dobro je Rusinji kazalo tudi v 2. nizu, ko je prišla v vodstvo 3-2. Blizu, blizu je bila prva zmaga nad Američanko po 8 letih in pol in prekinitev črne serije porazov v finalu Miamija, toda....resnično neverjetna Williamsova je eksplodirala. Nanizala je 10 iger zapored in popolnoma povozila Šarapovo, ki je lahko le nemo opazovala njen šov in paleto neverjetno natančno odmerjenih projektilov.

5 finalov, 5 porazov. To je izkupiček Marije Šarapove na WTA Premier turnirju v Miamiju

5 finalov, 5 porazov. To je izkupiček Marije Šarapove na WTA Premier turnirju v Miamiju

 

Sony Open Tennis
Kategorija: WTA Premier
Datum: 19.03.2013 - 31.03.2013
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $5,185,625
http://www.sonyopentennis.com/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 3-Maria Sharapova (Russia) 4-6 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete