Žemlja v 3. nizu strl žilavega Američana za četrtfinale Carigrada!

13.09.2012
CARIGRAD, TURČIJA - Grega Žemlja (78.) se je uvrstil v četrtfinale ATP challenger turnirja v Carigradu, po trdem boju z naturaliziranim Američanom Aleksom Kuznjecovom.

25-letni Grega Žemlja je kot 3. nosilec prišel med osem najboljših na 75,000 USD vrednem turnirju v turškem Carigradu ter si s tem zagotovil najmanj 17 novih točk in 2,190 USD.

V 2. krogu je imel težko delo z žilavim Američanom Aleksom Kuznjecovom, 199. tenisačem sveta, a je Gorenjec pokazal svojo trmo ter zlomil tekmeca v 3. nizu. Vrstniku je pokazal, da je v tem trenutku boljši od njega in zabeležil zmago v prvem medsebojnem obračunu. Po dveh urah boja se je tekma končala s 6-4, 3-6 in 6-3 v korist Kranjčana.

Grega je hitro vzel servisno igro nasprotniku, prednost pa ohranil vse do konca niza. Nekaj težav je imel le na 2. servis in v zadnji igri, na prvega pa je bil zelo suveren, saj je izkoristil kar 83% možnih točk (19/23). V 10. igri je Ukrajincu z ameriškim potnim listom ubranil tri vezane brejk priložnosti, nato pa še eno za dobljeni prvi del.

V 2. nizu je Američanu uspelo zlomiti servisno igro Grege v 4. igri, ko je spet imel 40:0. Vnovčil je prvo priložnost. Kranjčan je poskušal vse, da se vrne še v ta niz. Na servis Kuznjecova je vseskozi prihajal do dveh točk, v 7. igri pa imel brejk priložnost, ki je ostala neizkoriščena. Še tri brejk priložnosti so šle po vodi v naslednji izmenjavi, ko je tekmec ''iz nič'' izvlekel super servise in zaključil s petim asom v nizu. Slabše serviranje je bilo usodno kljub trudu in petim priložnostim za odvzem začetnega udarca, da je moral Grega v tretji, odločilni niz.

V zaključni fazi tekme sta oba držala servis do 6. igre, kjer je Žemlja stisnil nasprotnika v kot ter povedel z drugim brejkom v dvoboju, v naslednji pa rešil bolj negotov konec z ubranitvijo treh vezanih žog za brejk Kuznjecova. Američan si je že tretjič priigral 40:0 na servis Žemlje, a je drugič ostal praznih rok. Grega je do konca držal začetni udarec trdno v svojih rokah in odšel v četrtfinale. Ob koncu je Grega nanizal 88 točk (Kuznjecov 83), prišel do brejka več (2-1) in ob nekoliko slabši statistiki servisa dosegel pomembno zmago.

V Carigradu poteka močan chalelnger turnir, Grega Žemlja pa kot 3. nosilec uspešno preskakuje ovire. Danes se je uvrstil v četrtfinale

V Carigradu poteka močan chalelnger turnir, Grega Žemlja pa kot 3. nosilec uspešno preskakuje ovire. Danes se je uvrstil v četrtfinale

Pred polfinalom bo imel za tekmeca Slovaka Karola Becka, 30-letnika iz Zvolena. Ta teden je na 134. mestu ATP lestvice, leta 2005 pa je bil 36. Grega je z njim dobil vse tri medsebojne tekme, lani eno in letos dve. Najprej ga je zlomil v finalu Nottinghama ter mu 'ukradel' wildcard za Wimbledon, nato pa še v polfinalu Pekinga, kjer je Žemlja prav tako osvojil lovoriko. Statistika je na strani našega teniškega asa, ki bo v ponedeljek št. 1 slovenskega tenisa, držimo pesti, da je Slovak ne prekine. Grega ima igro, ima formo in ima samozavest, da se tudi v Carigradu prebije v zaključne boje.

 

2. krog:

(3) Grega Žemlja (SLO) d. Aleks Kuznjecov (ZDA) 64 36 63

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete