Serena Williams in Marija Šarapova bosta igrali za zlato na OI v Londonu!

03.08.2012
Američanka Serena Williams se je tako not njen vrstnik Roger Federer, že drugič v mesecu dni uvrstila v finale na sveti travi Wimbledona. Nasproti ji bo stala Rusinja Marija Šarapova!

OI, LONDON, V.B. - Serena Williams in Marija Šarapova sta po prikazani igri na turnirju več kot zasluženo v velikem finalu, kjer se bosta borili za zlato medaljo. Zmagovalka se bo pridružila slavni Nemki Steffi Graf, ki je osvojila vse 4 grand slam turnirje in olimpijsko zlato med posamezniki!

V prvem polfinalu je Rusinja Marija Šarapova s 6:2,6:3 nadigrala rojakinjo Marijo Kirilenko. Vse se je začelo, ko je Šarapova pri vodstvu s 3:2 v 1. nizu naredila brejk, saj do takrat ni osvojila točke na servis Kirilenkove. V 2. nizu je bila Kirilenko tista, ki je prva naredila brejk in povedla s 3:2, a to je bila tudi njena zadnja igra v nizu, saj je vse ostale do konca dobila Šarapova. Maša je dosegla 35 direktnih točk, Kirilenko pa le 7!

"Težko je bilo igrati proti rojakinji na drugi strani mreže, a sem srečna, ker si je ena od naju priborila dvoboj za zlato. Krasno je biti olimpijka in del tega dogodka. Res lep občutek"!

 

 

V drugem obračunu je Serena Williams pometla s prvo igralko sveta Belorusinjo Victorio Azarenko in ji pokazala kdo je glavni na igrišču.. Rezultat je bil 6:1,6:2, vse skupaj pa je trajalo le 63 minut, 4 x manj kot dvoboj med Federerjem in del Potrom!

Serena je prikazala vso zbirko svojega "orožja" in odpihnila Victorio iz igrišča. Dosegla je 16 asov, 33 direktnih točk in le 5 nevsiljenih napak. Izkoristila je 4 od 8 brejk priložnosti, sama pa ni ponudila nobene, Za Američanko je to 33 zmaga na zadnjih 34 dvobojih in 12 zaporedna na igriščih Wimbledona.

 

 

Če bo Marija Šarapova v finalu zmagala, se bo ponovno prebila na 1. mesto WTA lestvice, a to bo zelo težko ob takšni igri Serene. Slednja je v 5 dvobojih na OI izgubila samo 16 iger, največ jih je dobila Poljakinja Ursula Radwanska(5), Proti njej je tudi edinkrat na turnirju izgubila servis. V medsebojnih dvobojih premočno vodi Serena z 8:2. Obe zmagi je Marija dosegla pred 8 leti, eno od teh prav na travi v finalu Wimbledona. Serena že ima 2 zlati medalji z OI, a obe v igri dvojic. Marija pa je debitantka na Oi... .

 

 

TENIŠKI TURNIR OI
London, V.B.
28. julij-5. avgust 2012
podlaga : trava

 

 

POLFINALE(Ž) :

Serena Williams (ZDA, 4) - Victoria Azarenka (Belorusija, 1) 6:1, 6:2
Marija Šarapova (Rusija, 3) - Marija Kirilenko (Rusija, 14) 6:2, 6:3

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete