VIDEO! Sestri Williams, ameriška zgodba o uspehu!

14.06.2011
Potem, ko sta se teniški igralki, sestri Venus in Serena Williams po dolgi odsotnosti vrnili v teniško karavano, se je ponovno povečalo zanimanje za ženski tenis!

Tokrat se bomo malo vrnili v preteklost in si pogledali video iz leta 1993, ki v ameriškem slogu prikazuje v kakšnih pogojih sta takrat še mladi najstnici začeli svojo teniško kariero. V kratkem filmu lahko vidimo "ghetto" v Los Angelesu, kjer sta sestri odraščali, slišali vizijo očeta Richarda, ki se je kasneje uresničila in avtorja zgodbe, ki je poudaril, da je tenis še vedno privilegij bogatih belcev ter seveda Venus in Sereno v igri, med pogovorom in smehom... !

 

Serena je vznemirjena pred prvim nastopom, po skoraj enoletni odsotnosti s tekmovanj!

Serena je vznemirjena pred prvim nastopom, po skoraj enoletni odsotnosti s tekmovanj!

Na turnirju v Eastbournu ta teden, je Venus Williams, ki je vedno čutila nekakšno odgovornost za svojo mlajšo sestro Sereno povedala, da je morda tudi njen 6. čut rešil življenje sestri, ki je imela težave z zdravjem. Serena je imela življenjsko nevarni krvni strdek v pljučnem krilu, v predelu trebuha pa se ji je naredil hematom velik kot grapefruit!

"Spomnim se, da sem bila v telovadnici, ko me je poklicala Serena in dejala, da ji zateka noga. Ob meni je bil takrat tudi fizioterapevt in takoj sem ji rekla, da mora narediti preventivni pregled, saj ima simptome krvnega strdka. Na srečo ni ignorirala mojega mnenja, saj bi bile lahko posledice zelo hude"!

"Nisem bila z njo, torej nisem mogla kaj več storiti, a sem ji predlagala pregled, saj so simptomi kazali na to. V resnici nisem mogla verjeti, da se ji to lahko dogaja".

Venus je znana kot teniška šampijonka, modna kreatorka in notranja oblikovalka, a si nikoli ni mislila, da bi se njeno omejeno medicinsko znanje lahko izkazalo kot zelo pomembno.

"Nekdo, ki je šampijon kot je Serena in živi športno ter zdravo življenje, težko sprejme, da ga lahko doletijo takšne zdravstvene težave. Vsi smo bili zelo presenečeni. Na srečo smo prepoznali resnost situacije in ji priskrbeli pravi tretma. Serena si je verjetno mislila, da se to njej ne more zgoditi, saj je super zdrava, a lahko se zgodi vsakomur"!

Sedaj je najbolj pomembno, da sta sestri prebrodili zdravstvene težave in sta spet tam, kjer si jih ljubitelji tenisa najbolj želijo, na teniškem igrišču... !

 

 

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete