Serena Williams: ''Ne bom govorila o številki ena. Hvala''

10.09.2016
NEW YORK, ZDA - Serena Williams po porazu v polfinalu OP ZDA ni bila razpoložena za pogovor o rošadi na vrhu računalniške lestvice WTA.

Naj se sliši še tako čudno, a Serena Williams ni več prva igralka sveta! Američanka je še drugo leto zapored doživela razočaranje na domačih tleh. Potem ko jo je lani v polfinalu presenetila Roberta Vinci in ji preprečila pohod na četrti Grand Slam v sezoni, jo je letos nepričakovano izločila debitantka v tej fazi tekmovanja Karolina Pliškova.

Da bo ironija popolna, je bila prav Pliškova tista, ki je avgusta v finalu turnirja Premier 5 v Cincinnatiju premagala Angelique Kerber in Williamsovi omogočila, da se je po številu zaporednih tednov na vrhu lestvice izenačila s Steffi Graf (186).

Toda v New Yorku je zgodba dobila nov preobrat. Napredovanje Čehinje, ki kaže bržkone najboljši tenis v njeni karieri, je bilo tokrat voda na mlin novopečene številke ena svetovnega tenisa, ki bo v soboto napadala drugi Grand Slam.

Williamsova po izpadu ni bila razpoložena za pogovore z novinarji. Zavrnila je namigovanja, da je bila med dvobojem utrujena, priznala pa je, da jo pesti poškodba kolena. O izgubi prvega mesta na lestvici ni želela niti slišati.

''Ne bom govorila o številki ena. Hvala,'' je zabrusila 34-letnica in dodala: ''Naredila sem veliko napak in nisem igrala tako dobro kot do sedaj. Nisem bila izmučena po četrtfinalnem obračunu. Nisem bila utrujena. Jaz sem profesionalna igralka. Tenis igram že 20 let. Če ne morem okrevati po 24 urah in odigrati novega obračuna, potem nimam kaj iskati na Touru. Niti približno nisem bila utrujena.''

Američanka je nato spregovorila o poškodbi kolena. ''Pestijo me resne težave v levem kolenu. Utrujenost ni imela nič s tem. Če bi bila utrujena, bi si lahko poiskala novo kariero. Nisem bila 100-odstotna, a obenem menim, da je igrala dobro. Zaslužila si je zmago.''

Williamsova je obžalovala predvsem bledo predstavo na začetnem udarcu, ki ji je tako dobro služil vse do polfinala. ''Slabo sem servirala. Zagotovo bi lahko bolje, a v tem je lepota našega športa. Vedno imaš priložnost, da si boljši. Delala sem napake, ki jih nikoli ne delam. Toliko preprostih udarcev, ki bi jih lahko zadela. Mentalno sem bila pri nogi in nisem razmišljal o udarcih,'' je zaključila Williamsova.

Pliškova, ki se bo v prvem finalu na turnirjih za Grand Slam pomerila s Kerberjevo, je na poti do največjega uspeha v karieri premagala obe sestri Williams. ''Vedela sem, da lahko zmagam. Mirna sem bila celoten obračun,'' je razkrila Čehinja.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete