Venus kljub okoliščinam cilja na zmago, Serena pred najtežjo oviro

08.09.2015
NEW YORK, ZDA - Od prvega medsebojnega srečanja je minilo že več kot 17 let, v četrtfinalu OP ZDA pa bosta sestri Williams, Serena in Venus, spisali 27. poglavje tega izjemnega rivalstva.

V četrtfinalu turnirja v New Yorku se bosta pomerili aktualna prva igralka sveta Serena Williams in nekdanja številka ena Venus Williams. Gre za najbolj težko pričakovani četrfinalni obračun, na katerem bo imela starejša Venus priložnost, da sestri prepreči pohod na CYGS, medtem ko se sama poteguje za prvo lovoriko na turnirjih za Grand Slam po letu 2008.

Serena in Venus sta do danes odigrali 26. medsebojnih obračunov, s 15-11 pa vodi prva igralka sveta. Serena je prav tako dobila šest od zadnjih sedmih, Venus pa se je zmage veselila lani na turnirju v Montrealu.

1. Serena v medsebojnih srečanjih ne vodi le v skupnem seštevku, temveč tudi na turnirjih za Grand Slam (8-5). Številka ena svetovnega tenisa je dobila zadnje tri zaporedne dvoboje na največjih turnirjih (OP ZDA 2008, Wimbledon 2009, Wimbledon 2015).

2. V polfinalih in finalih vodi Serena (12-6), v zgodnejših fazah turnirja pa Venus (5-3)

3. H2H na OP ZDA je poravnan na 2-2. Venus je zmagala v finalu leta 2001, Serena leto kasneje. Leta 2005 sta se pomerili v četrtem krogu, uspešnejša je bila starejša od obeh sester, mlajša je udarec vrnila v četrtfinalu leta 2008.

4. Serena je v celem letu izgubila le dva obračuna (52-2). V polfinalu Madrida jo je ugnala Petra Kvitova, v Torontu pa Belinda Benčić.

5. Venus je na poti do četrtfinala izločila Benčićevo in tako preprečila ponovitev polfinalnega srečanja iz Kanade.

6. Venus je resda izgubila šest od zadnjih sedmih medsebojnih srečanj, a je zadnjo zmago dosegla na trdi podlagi, ki je precej podobna igriščem v Flushing Meadowsu.

7. To bo že 14. medsebojni obračun na turnirjih za Grand Slam. Več od njiju sta jih v Odprti dobi odigrali samo Chris Evert in Martina Navratilova (22).

8. Serena potrebuje samo še tri zmage in postala bo prva tenisačica po Steffi Graf (1988), ki bi v eni sezoni osvojila vse štiri največje turnirje. Z morebitno zmago na US Opnu bi se po številu osvojenih lovorik izenačila prav z nemško tenisačico (22).

Venus bi lahko sestri preprečila pohod na zgodovino, a tenis je pač individualen šport. ''Nihče si ne želi biti v tej vlogi. Ljudje radi vidijo, da se piše zgodovina. Kljub okoliščinam je treba ostati osredotočen na zmago,'' je povedala starejša sestra Williams.

''Nimam občutka, da je od zmage na tem turnirju odvisna moja kariera. Venus je tenisačica, ki ve, kako zmagovati, ve, kako me premagati. Moje šibkosti pozna bolje kot kdorkoli,'' je pred velikim spektaklom dejala Serena.

Četrtfinalni obračun na osrednjem stadionu Arthur Ashe se bo začel ob 19. uri po lokalnem oziroma ob 1. uri zjutraj po slovenskem času.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete