Serena Williams prehitela tudi Rogerja Federerja

06.09.2016
NEW YORK, ZDA - Prva igralka sveta Serena Williams je po številu zmag na turnirjih za Grand Slam prehitela Rogerja Federerja.

Serena Williams na domačih tleh v New Yorku nadaljuje z nizanjem rekordnih dosežkov. Prva igralka sveta je na prizorišču, kjer je leta 1999 osvojila prvi Grand Slam, zabeležila 308. zmago na največjih štirih turnirjih in na večni lestvici prehitela Rogerja Federerja.

Williamsova je v osmini finala OP ZDA z dominantno predstavo razorožila Jaroslavo Švedovo in se z izidom 6:2, 6:3 uvrstila med najboljših osem. ''To je ogromna številka,'' je 308. zmago pospmerila prva nosilka. ''Mislim, da gre za zelo pomemben dosežek, ki priča o dolžini moje kariere. Dolgo že igram in sem zelo konstantna. Ponosna sem na to,'' je dodala 34-letnica.

Američanka je potek obračuna nadzorovala od prve do zadnje točke. Nasprotnico je spravljala v obup z neubranljivimi začetnimi udarci. Dosegla je 11 asov, eden od njenih servisov pa je dosegel hitrost 203 km/h. V četrtfinalu se bo pomerila s Simono Halep.

''S katerokoli igram, se mi zdi, da igra bolje od njenega rankinga. Vsaka, ki se pomeri z menoj, igra kot številka ena. Zame ni pomembno, s katero igram, saj pričakujem, da bo odigrala obračun svojega življenja. Tako razmišljam pred dvobojem,'' je zaključila ljubljenka domačega občinstva.

Zmage na Grand Slamih:


1. Serena Williams (ZDA) 308 (22)
2. Roger Federer (Švi) 307 (17)
3. Martin Navratilova (Češ) 306 (18)
4. Chris Evert 299 (ZDA) (18)
5. Steffi Graf 278 (Nem) (22)pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete