Serenin trener priznal: "Ja, res sem to naredil"

11.09.2018
NEW YORK, ZDA - Patrick Mouratoglou, trener Serene Williams, je prevzel svoj del odgovornosti za incident, ki je zaznamoval ženski finale OP ZDA.

Francoski teniški strokovnjak Patrick Mouratoglou se je v soboto znašel v središču pozornosti, ker naj bi ključno pripomogel k čustvenemu zlomu njegove varovanke Serene Williams, kar je na koncu pripomoglo k porazu proti Japonski Naomi Osaka. Ta je sicer že pred incidentom dominirala na igrišču, tako da v njeno zmago, prvo na grand slamih, ne gre dvomiti, četudi bi Mouratoglou ostal tiho.

Francoz je poskušal med dvobojem na nedovoljen način komunicirati s Sereno, ki je s strani glavnega sodnika Carlosa Ramosa dobila opozorilo. V nadaljevanju je zaradi neprimernega ravnanja z opremo prejela še drugo opozorilo, kar je imelo za posledico izgubo točke. Williamsova je ponorela ter sodnika ozmerjala s tatom in lažnivcem, nakar ji je izrekel še tretje opozorilo in nasprotnici avtomatično pripisal igro. Incident je močno zasenčil odlično predstavo Osake in botroval jokavi podelitvi, med katero sta obe igralki težko krotili čustva. Japonka se je celo opravičila ameriškemu občinstvu, ker je premagala Sereno, kar se nikakor ne bi smelo zgoditi. Williamsova, ki sicer vztraja, da je bila tarča seksizma in dvojnih meril, je bila za incident kaznovana s 17.000 ameriški dolarji.

"Če povem po pravici, ja, poskušal sem trenirati. Ne vem, če me je gledala, zato morda sploh ni vedela, da sem to počel," je odgovornost za prvo opozorilo prevzel Mouratoglou. "Dovolj je hinavščine. Sascha Bajin (trener Naomi Osake, op. a.) je počel isto kot jaz. Ta sodnik je sodil na obračunih Rafaela Nadala, kjer je njegov trener Toni govoril med vsako točko. In nikoli ni izrekel opozorila. Ne razumem," je dodal in se zavzel za odpravo pravil, ki po njegovi oceni škodujejo igri.

"Serena je v svojem svetu, ni ji treba razmišljati o tem, koliko opozoril je dobila. Izražanje čustev bi moralo biti dovoljeno. Nekateri so pozitivna, druga negativna. Tudi ona je samo človek. Takšna pravila škodujejo tenisu. Neumno se mi zdi, da igralcem ne pustimo izražati čustev. Zlomljen lopar res ni ne vem kakšna stvar," je prepričan Serenin dolgoletni trener.

Mouratoglou v preteklosti še nikoli ni bil kaznovan zaradi nedovoljene komunikacije z igralko. "Lahko preverite. Čudno, da se je to zgodilo v finalu grand slama," je pristavil.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete