Sibirska lepotica Šarapova prišla v finale, kjer jo čaka Belorusinja Azarenka, ki je deklasirala 3. igralko sveta!

01.04.2011
MIAMI, ZDA - Sibirska teniška lepotica Marija Šarapova se je v polfinalu velikega turnirja v Key Biscaynu borila z vetrom, talentirano nasprotnico in sama s seboj, na koncu pa impresivno odpravila Nemko Andrejo Petkovič s 3:6, 6:0, 6:2 v nizih!

S to zmago se bo Marija Šarapova po dolgem času vrnila med Top 10 igralke, če dobi še finale bo zasedla 8. mesto na WTA lestvici. To je tudi njena prva uvrstitev v finale po lanskem turnirju v Cincinnatiju, kjer je imela zaključno žogico za zmago, a je na koncu klonila proti Kim Clijsters. Na turnirju v Key Biscaynu pa je leta 2004 in 2005 že igrala v finalu in obakrat izgubila.

1. niz je šel brez večjih problemov v roke mlade Nemke, nato pa je sledila črna luknja v kateri je Rusinja osvojila kar 11 iger zapored. Andreji je končno uspelo odvzeti servis Mariji in zmanjšati na 2:5 v 3. nizu, a to je bilo tudi vse, saj je Marija poskrbela, da se ne bi zgodil kakšen podoben preobrat kot prot Clijstersovi lani in suvereno zaključila dvoboj.

Marija bo spet uživala v medijski pozornosti

Marija bo spet uživala v medijski pozornosti

Andreja Petković je premagala Marijo Šarapovo v dveh nizih na OP Avstralije letos, a tokrat ji je zmanjkalo moči. Čeprav si je stalno govorila, da je tudi Marija igrala več kot 3 ure v četrtfinalu in daj naj že premakne zadnjico, ji to v 2. in 3. nizu ni nikakor uspelo.

"Ta teden sem se resnično začela počutiti kot top igralka. Mislim, da je to dober znak, saj moram še veliko stvari izboljšati. Premagovala sem vse te igralke, a moram popraviti še 105 stvari v igri. To je dobro. Šampionka kot je Marija takoj prepozna vsako slabost nasprotnice. Tudi, če tega ne pokažeš, ali vsaj misliš, da se ne vidi, one to čutijo. Zato so toliko boljše od večine igralk," je povedala Andreja Petković, ki bo na najnovejši WTA lestvici prvič prišla med Top 20!

Čeprav je Marija Šarapova pokazala nekaj tenisa iz najboljših časov njene kariere, ni bila zadovoljna z igro v 1. nizu :

"Imela sem občutek, da sem naredila preveč nevsiljenih napak in nisem dobro čutila nog v prvem nizu. Še posebej se nisem znašla v vetru. Čakala sem, da žogica pride do mene namesto, da bi bila agresivna. V karieri sem zmagovala, ko sem agresivno stopila v igrišče in močno udarjala žogice globoko na nasprotno stran"!

Ali bo Victoria prišla do nove viktorije?

Ali bo Victoria prišla do nove viktorije?

V 2. polfinalnem obračunu pa je mlada Belorusinja Viktorija Azarenka deklasirala 3. igralko sveta Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:0, 6:3 v nizih. Dvoboj je trajal le uro in 16 minut, Azarenka pa je izkoristila 5 od 8 priložnosti za odvzem servisa nasprotnici. Živčna Rusinja je delala napako za napako in se na koncu ustavila pri številki 30, kar je enormno preveč za 2 niza, na drugi strani pa je Belorusinja naredila le 9 nevsiljenih napak.

Viktorija Azarenka je leta 2009 že osvojila Key Biscayne, do novega naslova pa bo morala preko nekoč 1. igralke sveta Marije Šarapove, ki si močno želi po dolgem času spet osvojiti kakšen WTA turnir!

 

SONY ERICSSON OPEN
Miami, Florida, ZDA
22. marec-3. april 2011
$4,500,000/Premier
Podlaga: Trda


Polfinale :

(16)Maruja Šarapova(RUS) : (21)Andrea Petkovič(NEM) 3:6,6:0,6:2

(8)Victoria Azarenka(BLR) : (3)Vera Zvonarjova(RUS) 6:0,6:3

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete