Skoraj bi odpovedal nastop, sedaj pa je v finalu OP ZDA v tenisu!

07.09.2014
Po zgodovinski zmagi v polfinalu grand slam turnirja v New Yorku, je Japonec Keji Nišikori razkril, da bi skoraj odpovedal nastop na letošnjem OP ZDA!

NEW YORK, ZDA - 24-letni Japonec Keji Nišikori je v polfinalu OP ZDA izločil št. 1 moškega tenisa Srba Novaka Djokoviča in prišel do uspeha kariere. Toda malo je manjkalo, da se sploh ne bi udeležil zadnjega grand slam turnirja sezone zaradi boleče ciste v stopalu!

"Le nekaj dni pred začetkom turnirja, sem na treningu začel igrati za točke. Pred tem nisem niti vedel ali bom sploh prišel v New York, zato pričakovanja niso bila velika. Toda po 1. in 2. dvoboju mi je zrasla samozavest glede mojega stopala in občasno nisem čutil nobenih bolečin"!

Njegov dolgoletni trener Dante Bottini je povedal, da Japonec ni smel ustvarjati pritiska na stopalo po odstranitvi ciste, ki je povzročala bolečine. Trener Michael Chang, ki je tudi član ekipe, je Nišikorija opogumil, da se je prijavil na turnir in da poskuša najti formo v uvodnih krogih. V 4. krogu in četrtfinalu je kasneje odigral dva 4 urna dvoboja, ki mu nista olajšala stanje pred polfinalom.

"Ni bilo lahko odigrati 2 dvoboja, ki sta se odločila po 5 nizih in 4 urah igre. Zato je bilo zame danes kar težko igrati, še posebej v 3. in 4. nizu, ko nisem imel več dovolj energije za vsako točko," je dejal Japonec, ki se je vseeno veselil velike zmage!

"Ne vem kaj se dogaja. Vs skupaj je malo noro, saj sem se prvič uvrstil v finale grand slam turnirjev. Neverjeten občutek je, ko premagaš št. 1, zelo sem srečen," je deja Keji, ki je premagal 3. TOP10 igralce zapored (Raonič, Wawrinka, Djokovič)!

"Vedno sem mentalno pripravljen na takšne igralce. Še posebej letos, ko igram odlično. Prišel sem že do finala ATP1000 turnirja in premagoval sem TOP10 igralce. Malo sem bil nervozen pred dvobojem, a samozavest je bila visoka. Igral sem zelo agresivno in nisem čakal na žogice. Čeprav mi je nasproti stal Novak, sem igral svoj tenis. Danes je vse delovalo tako kot je potrebno"!

Novak Djokovič je bil seveda razočaran nad nepričakovanim porazom!

"Mislil sem, da bom končno naredil korak naprej tukaj, a sem razočaral. Je kar je, to je šport. Moram čestitati boljšemu in iti naprej ter do konca leta poskušati ubraniti lanske točke. Odigral sem zelo slabo v podaljšani igri. Naredil sem veliko napak v ključnih trenutkih. Mislim, da je nekaj takšnih pomembnih točk v 3. nizu odločilo dvoboj. Čestitam nasprotniku, ki je bil trdnejši, ostrejši in bolj zbran v odločilnih trenutkih. Razočaran sem, ker sem do polfinala ujel nivo igre, ki sem si ga želel nato pa... Izgubil sem ravnovesje na igrišču in nisem več verjel svojim udarcem," je dejal Srb.

Novak Djokovič je že pred dvobojem poudaril, da je Nišikori pod vodstvom Changa postal vsestranski igralec!

"Gledal sem njegove dvoboje in vedel sem, da je hiter in ima močne udarce z osnovne linije ter da ne bo veliko grešil. A ko izgubite samozavest na igrišču, potem se povlečete nazaj in prepustite nasprotniku iniciativo. Če pogledam generalno, so bili rezultati na grand slam turnirjih dobri. Upal sem na vsaj še en naslov ob Wimbledonu. To je sedaj mimo in moram analizirati igro, da ponovno pridem do maksimuma. Takšnih dvobojev ne bi smel izgubljati. Čeprav je Keji igral fantastično, bi morale moje izkušnje prevladati," je zaključil Novak, ki se še ni odločil ali bo zaigral za reprezentanco v Davisovem pokalu proti Indiji v gosteh!

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete