Sloane Stephens do druge velike lovorike v Miamiju!

01.04.2018
Ameriška tenisačica je uspešno zaključila WTA turnir na domačem terenu!

MIAMI, ZDA - 25-letna Sloane Stephens (12. na WTA) je v dvoboju dveh zmagovalk grand slam turnirjev v finalu WTA Premier Mandatory turnirja v Miamiju, premagala 20-letno Latvijko Jeleno Ostapenko (5. na WTA) s 7-6(5), 6-1 v nizih. Američanka bo tako jutri prvič med top10 na WTA lestvici (9.). Osvojila je prvo lovoriko po OP ZDA lani in povečala impresivni niz zmag v finalih WTA turnirjev. Do sedaj jih je odigrala 6 in vsakič zmagala. 

Igralki sta pokazali agresivni tenis z napakami v 1. nizu, ki se je odločal v podaljšani igri. Sloane je hitro povedla s 6-2, a se Jelena ni predala in je rešila 4 žogice za niz nasprotnice toda na koncu je vseeno klonila ter izgubila šele prvi niz na turnirju. Ostapenko je z močnimi udarci povedla z brejkom v 2. nizu. V nadaljevanju je Stephens našla odgovor na vsako potezo Latvijke in osvojila vse igre do konca. Dvoboj je trajal 1 uro in 31 minut. Jelena je igrala na vse ali nič in z 48 nevsiljenimi napakami ni mogla priti do zmage. Ostala je pri dveh WTA lovorikah!

Sloane: "Vedela sem, da bom morala veliko teči, saj igra zelo agresivno in včasih tu ne moreš nič storiti. Sprijazniti se moraš, da bo zadela nekaj velikih točk in to odmisliti ter se osredotočiti na igro. To mi je danes lepo uspevalo. Na teh igriščih sem odraščala in to je poseben kraj zame. Všeč mi je, da bom zadnja igralka, ki je slavila tukaj in to pred svojimi najbližjimi"!

Turnir se bo naslednje leto preselil iz Crandon Parka na Hard Rock Stadium .


Miami Open Presented By Itau
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Miami, Florida
Datum: 21.03.2018 - 30.03.2018
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $ 7,972,535
http://www.miamiopen.com/

Finale:

13-Sloane Stephens (USA) beat 6-Jelena Ostapenko (LAT)  7-6(5) 6-1

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete