Slovenca Aljaž Bedene in Grega Žemlja preko vseh "ovir" v glavni del!

30.04.2012
Slovenska teniška igralca Aljaž Bedene in Grega Žemlja sta uspešno prešla kvalifikacije v Beogradu in Ostravi ter se uvrstila v glavni del!

BEOGRAD, SRBIJA - Po uspešno opravljenih kvalifikacijah na ATP 500 turnirju v Barceloni prejšnji teden, je Aljaž Bedene z odliko opravil še kvalifikacije na ATP 250 turnirju v Beogradu in se tako uvrstil v glavni del!

Nasprotnik Aljaža Bedeneta(156.), ki je bil 3. nosilec kvalifikacij v zadnjem krogu je bil 26 letni Srb Ilija Bozoljac(311.), ki je klonil v 2 nizih s 6:4,6:1. Srb je bil leta 2007 101. igralec sveta!

Aljaž je za zmago potreboval le uro in 7 minut, izkazal pa se je z dobrim servisom, saj nasprotniku v celem dvoboju ni prepustil servisa. Za 1. niz je bil dovolj en brejk, ki je bil posledica agresivne igre Slovenca na 2. servis Srba.V 2. nizu pa je Bedene vzel stvari pod kontrolo in z 2 brejkoma hitro zaključil dvoboj.

Z zmago je Aljaž Bedene osvojil najmanj 12 ATP točk in zaslužil 3,760 evrov. Nasprotnik v glavnem delu je Slovak Martin Klizan!

V glavni del je direktno uvrščen Blaž Kavčič, ki bo v 1. krogu igral s kvalifikantom, Hrvatom Antonijem Veičem. Slovenca se lahko srečata med seboj le v finalu... !


OSTRAVA, ČEŠKA - Skoraj istočasno kot kot Aljaž Bedene pa se je preko kvalifikacij na 42.500 evrov vrednem challengerju v Ostravi v glavni del uvrstil tudi Grega Žemlja(132.)! Slovenec je kot daleč najvišje uvrščeni kvalifikant upravičil status 1. nosilca in v 2 nizih odpravil 22 letnega Čeha Romana Jebavija(406.) s 7:5,6:2!

Dvoboj je trajal uro in 34 minut. V 2 nizih je bilo kar veliko brejkov za moški tenis. Grega je 4 x izgubil svoj servis, Jebavi pa kar 7 x!

V 1. nizu sta bila igralca kar izenačena, odločil je en brejk več Slovenca(3:2). V 2. nizu pa je bil Grega bistveno boljši pri vračanju obeh servisov Čeha in z 2 brejkoma več(4:2) zanesljibil niz in dvoboj!

Grega Žemlja je z uvrstitvijo v glavni del osvojil najmanj 3 ATP točke in zaslužil 440 evrov. Tudi njegov nasprotnik še ni znan!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete