Slovenska senzacija v Rotterdamu. Bedene odpisal Cicipasa !

13.02.2020
ROTTERDAM, NIZOZEMSKA - najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je na ATP 500 turnirju v Rotterdamu poskrbel za prvovrstno presenečenje.

Končno! Že nekaj časa je najboljši slovenski tenisač iskal takšen skalp in ujel ga je na močnem ATP500 turnirju v Rotterdamu. V 2. krogu je po dveh nizih s 7-5, 6-4 gladko opravil s 6. igralcem sveta Stefanosom Cicipasom. BRAVO ALJAŽ !

Gre za največjo posamično zmago v zgodovini slovenskega moškega tenisa. Tako visoko rangiranega ni premagal še nihče. Ccicipas velja za enega tistih, ki naj bi zavzeli sam prestol v bližnji prihodnost, že sedaj pa je na 6. mestu ATP lestvice in zmagami nad največjimi tremi tenisači sveta. 

Dolgo, dolgo se je iskala takšna zmaga in Ljubljančan je tudi edini, ki lahko premaga tako visoko uvrščene nasprotnike. Aljaž je večkratni finalist ATP turnirjev in samo čaka, kdaj mu bo uspel prvenec. naj mu že ta teden, ko igra na precej močnem turnirju in to serije 500. Nagradni sklad v Rotterdamu znaša več kot 2 milijona evrov.

Zmaga kariere za 30-letnega Bedeneta, renutno 52. igralca svetovne teniške lestvice ter četrfinale dvoranskega turnirja ABN AMRO, na katerem vsako leto igrajo največji tenisači sveta. Spisek nekdanjih zmagovalcev Rotterdama je veličasten, naj našetejemo le nekaj imen...Ashe, Connors, Borg, Edberg, Becker, Ivaniševič, Hewitt, Federer, Murray, Soderling, Del Potro,....

1 uro in 32 minut je potreboval Aljaž, da je strl Cicipasa, v obeh nizih mu je enkrat vzel servis, ubranil vseh pet brejk žogic in šokiral renomiranega nasprotnika. 9 asov, 81% uspešnost na prvem servisu in na koncu razmerje točk 67:63 ter 2:0 v nizih. Izjemna predstava Bedeneta, ki se meri v presežkih, s takšno igro pa gre lahko samozavestno v četrtfinalni obračun s še enim mladcem, 19-letnim Kanadčanom Felixom Augerjem Aliassimom, trenutno 21. na ATP lestvici. Konkurenca v Rotterdamu je velika, manjka praktično le najboljša trojka in Bedene je najmanj med osmimi najboljšimi !


ABN AMRO World Tennis Tournament
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 10.02.2020 - 16.02.2020
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 2,155,295
https://www.abnamrowtt.nl/en

2. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat 2-Stefanos Tsitsipas (Greece) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete