Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed bo igrala v Luksemburgu

22.10.2019
Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo v okviru 1. evro-afriške skupine pokala federacij, 3. februarja 2020, pomerila v skupini A, ki bo igrala v Luksemburgu. Nacionalni teniški center v kraju Esch sur Alzette, tik ob francoski meji, bo gostil šest reprezentanc: Srbijo, Poljsko, Švedsko, Turčijo, Luksemburg in Slovenijo.

Najboljši dve reprezentanci iz skupine A se bosta še z dvema najboljšima iz skupine B, ki bo nastopila v Tallinu, združili z najboljšima dvema iz azijsko-oceanijske skupine in ameriške skupine – skupaj osem, ki se bodo borile za nastop v kvalifikacijah, le te pa že vodijo med svetovno elito. Teoretično se iz 1. evro-afriške skupine najboljši reprezentanci lahko uspe uvrstiti v boj za naslov najboljše ekipe na svetu leta 2021, ko bo finale pokala federacij v Budimpešti.

Letošnja skupina je zahtevna, saj bi v popolnih postavah ostalih reprezentanc, v Luksemburgu lahko nastopile: Poljakinji Magda Linette (42. WTA), 18-letna Iga Swiatek (61.), Švedinja Rebecca Peterson (43.), po drugi strani pa je prav, da slovenska reprezentanca razmišlja pozitivno in ambiciozno.

Selektor slovenske reprezentance Andrej Kraševec: »Skupina je zahtevna, seveda pa je odvisno katere igralke bodo na tem tekmovanju igrale. Jasno, da v Luksemburg ne bomo šli z belo zastavo, pač pa z visokimi cilji. Časa je še dovolj, saj je zadni rok za prijavo igralk 4. januar.«

 

pripravil: Gašper Bolhar
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete