Tudi v pokalu Fed se Pisnikova sooča s poškodbo in odpovedjo!

29.01.2014
Slovenija bo na Madžarskem nastopila v skupini C prve evroafriške skupine pokala Fed.

Žreb je Slovenkam za tekmice dodelil izbrane vrste Izraela, Avstrije in Ukrajine. Vse se lahko pohvalijo z dvema prijavljenima igralkama, ki spadata med sto najboljših na svetu. Tekmovanje bo od 4. do 9. februarja v dvorani Syma.

Tina Pisnik: Nastja je prva violina!

V vlogi prve reprezentančne violine bo prvič Nastja Kolar. Celjanka je pred leti veljala za ogromen talent na samo slovenskega, temveč tudi evropskega tenisa. Po ponesrečenem obdobju, ki ga je prebila na teniški akademiji v Avstriji, vzporedno pa ji je ponagajalo še zdravje, je 19-letna črnolaska prepričana, da je zdaj posijalo sonce za vzpon med najboljše.

Da je v dobri formi, je nakazala prejšnji teden, ko je osvojila 10,000 USD vreden turnir v Nemčiji. ''Nastja je prva violina. Čestitam ji za zmago v Nemčiji, za drugo mesto pa kandidirata Maša Zec Peškirič ter Dalila Jakupovič. Dvojke bo igrala Andreja Klepač, a se še nismo odločili, s kom,'' sporoča kapetanka Tina Pisnik.

Čeprav je Slovenija brez Hercogove in Majeričeve, Pisnikova ne skriva optimizma. Prvi cilj je obstanek. Zanj bi morda zadostovala že ena zmaga. Pisnikova se ne obremenjuje s trdo podlago, saj bo enaka za vse nastopajoče. Njen pomočnik bo Andrej Kraševec.

Kapetanka Tina Pisnik gre v Budimpešto po obstanek

Kapetanka Tina Pisnik gre v Budimpešto po obstanek

Majeričeva ni našla skupnega jezika s Teniško zvezo Slovenije

O odpovedi Tadeje Majerič, ki nadaljuje teden sproženih debat o tem, kako združiti pod zastavo najboljše, kar premore slovenski tenis, je spregovoril Gregor Krušič. ''Žal nismo našli skupnega imenovalca. Denarna pričakovanja Tadeje so bila previsoka, teniška zveza Slovenije jim ni mogla zadostiti,'' je pojasnil direktor TZS.

Dalila ali Maša? Odločala bo dnevna forma.

Nekdanji slovenski reprezentant je ponovil besede kapetanke, da se Slovenke na pot ne odpravljajo z belo zastavo. V soboto bo slovenska teniška odprava krenila proti Budimpešti, vlogo šoferja bo opravljal prav Andrej, Pisnikove izbranke pa bodo nato imele na razpolago tri dni, da pravočasno spoznajo podlago ter igralne pogoje, hkrati pa določijo, kdo bo poleg Kolarjeve krenil v boj. ''Jakupovičeva se je v zadnjem času udeleževala turnirjev v ZDA, kjer ni dosegala vidnejših rezultatov. Ima pa vendarle za seboj nekaj tekem in s pozitivnim vzdušjem v ekipi je mogoče narediti še kaj več. O tem, ali bo zaigrala Dalila ali Maša, se bom odločila tam. Odločala bo dnevna forma,'' je pojasnila kapetanka.

V odsotnosti Hercogove (desno) bo Nastja Kolar prevzela breme na svoja pleča

V odsotnosti Hercogove (desno) bo Nastja Kolar prevzela breme na svoja pleča

Nastja Kolar bo v vlogi prve violine ženske izbrane vrste zamenjala poškodovano Hercogovo.
Tako bo največje odgovornosti deležna Kolarjeva, ki želi v Budimpešti prikazati najboljšo igro. ''Lahko nam uspe, a mora biti pravo vzdušje. Ne bojim se dvobojev z višje uvrščenimi igralkami. Z Avstrijko Yvonne Meusburger sva skupaj trenirali na akademiji in sem jo večkrat premagovala kot pa z njo izgubljala. Tudi z drugo ukrajinsko igralko Elino Svitolino sva vrstnici, imam pozitivno razmerje. Res je, zdaj je ona 40. na svetu, sama pa sem veliko slabša, a če bom prava, mi lahko uspe,'' pozitivno razmišlja ta teden 257. igralka sveta.

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete