Sofia Kenin gladko do prvenca v Hobartu

12.01.2019
HOBART, AVSTRALIJA - Zmagovalka turnirja serije WTA v Hobartu je Američanka Sofia Kenin.

V finalu Hobarta, turnirja serije WTA International, sta se merili nepostavljeni igralki, zlahka pa je zmagala Sofia Kenin iz ZDA. S 6-3, 6-0 je nadigrala Slovakinjo Anno Karlino Schmiedlovo.

Keninova je izjemno začela sezono 2019, v lasti ima že dva naslova. Prejšnji teden je zmagala v Aucklandu, sicer v konkurenci dvojic, sedaj pa si je priigrala še prvo turnirsko zmago med posameznicami v karieri. Njena priprava na OP Avstralije je popolnoma uspela. 

Američanka je v finalu po 3-3 nanizala deveta zaporednih iger in v Tasmaniji postala prva zmagovalka iz ZDA po 2014 in Amy Frazier.

''Presrečna sem, da sem uspela zmagati v Hobartu. Tu sem igrala prvič in veselim se že naslednjih let nastopanja na tem dogodku'', je kar sijala dvajsetletnica. Na poti do naslova je izločila tri nosilke, tudi prvo, v celem tednu pa ni oddala niza. V ponedeljek se bo prebila v TOP40.

24-letna Schmiedlova ostaja pri treh naslovih, na OP Avstralije pa v zadnjih treh letih ni imela uspeha. Lani in leta 2016 je izpadla v 1. krogu.


Hobart International
Kategorija: WTA International
Kraj: Hobart, Avstralija
Datum: 07. 01. - 12. 01. 2019
Žreb: S-32 R-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $250,000
https://www.hobartinternational.com.au/

Finale:

Sofia Kenin (U.S.) beat Anna Karolina Schmiedlova (Slovakia) 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete