Schmiedlova prvič v karieri zmagovalka. Slovakinja je slavila v Katowicah.

12.04.2015
KATOWICE, POLJSKA - Slovaška tenisačica Anna-Karolina Schmiedlova je v Katowicah prišla do prvega naslova na WTA turnirjih.

Anna-Karolina Schmiedlova je v poljskem finalu mladih teniških vzhajajočih zvezdnic premagala Camilo Giorgi. Slovakinja je tako v Katowicah vpisala prvi karierni naslov, le tega se bo verjetno spominjala vse življenje.

Italijanka Camila Giorgi je v polfinalu presenetila prvopostavljeno domačinko Agnieszko Radwansko, s tem pa si je nakopala breme, saj je veljala za favoritinjo v velikem finalu 250,000 USD vrednega turnirja serije WTA. 

Sam začetek je morda nakazal predvidevanja, saj je Giorgijeva že v 1. igri prišla do brejka, vendar je 8. nosilka iz Slovaške v nadaljevanju pokazala, da ni kar tako v tem tednu izločila branilko naslova  in 2. nosilko Alize Cornet. Dobila je štiri naslednje igre, osvojila niz, v drugem pa preobrnila potek po zaostanku 1-3 in na koncu visoko dvignila pokal. 20-letna igralka iz Košic je slavila s 6-4, 6-3.


''Bila sem zelo nervozna, posledica pa je bila izguba servisa že v 1. igri. Kasneje mi je šlo bolje, verjetno sem odigrala enega najboljših dvobojev v karieri'', je bila presrečna Schmiedlova. ''Res nekaj posebnega. Zdi se mi, da bom potrebovala še nekaj časa, da bom vse skupaj dojela'', je dokončala Slovakinja, ki še ne ve, če se bo naslednje leto vrnila v Katowice, saj je do tja še celo leto. 

''Ne vem, upam da pridem spet sem. Lani sem tu dobila prvi dvoboj na WTA turneji, letos prvo lovoriko. Katowic ne bom pozabila nikoli''.

Prvi naslov v karieri je lovila tudi 23-letna Giorgijeva, a bo nanj morala še počakati.

 

Katowice Open
Datum: 06.04.2015 - 12.04.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://katowiceopen.com/pl


Finale:

8-Anna Karolina Schmiedlova (Slovakia) beat 3-Camila Giorgi (Italy) 6-4 6-3

Polfinale:

3-Camila Giorgi (Italy) beat 1-Agnieszka Radwanska (Poland) 6-4 6-2
8-Anna Karolina Schmiedlova (Slovakia) beat Alison Van Uytvanck (Belgium) 6-4 6-1                   

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete