Sofia Kenin dobila spektakel finala v Melbournu

01.02.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Odličen ženski finale posameznic v finalu OP Avstralije, prvič v karieri pa se je do Grand Slam naslova dokopala Američanka Sofia Kenin.

Mlada ameriška teniška igralka Sofia Kenin je na OP Avstralije navdušila vse. Prišla je do prvega naslova na turnirjih za Grand Slam. Američanka, rojena v Moskvi, oba starša sta Rusa, pa je v velikem finalu s 4-6, 6-2, 6-2 nadigrala Španko Garbine Muguruzo.

Dvoboj Keninove proti veliko bolj izkušeni Muguruzi, tudi zmagovalki OP Francije 2016 in Wimbledona 2017, je trajal 2 uri, niti v enem trenutku pa se mlada Američanka ni ustrašila naloge. Cilj je bil naslov, do tega je tudi prišla.

Muguruza danes ni imela rešitve za razpoloženo Keninovo. Čeprav je v polfinalu odigrala izjemno in izločila Simono Halep, je v finalu uspela dobiti le en niz, na drugi strani je Sofia v polfinalu premagala 1. igralko sveta in domačo favoritinjo Ash Barty, na krilih izjemnih predstav pa je bila bleščeča tudi v prvem velikem finalu kariere. 

Ja, uvodni niz je šel Španki, ta del pa je bil še najbolj izenačen, trajal je skoraj eno uro. Američanka je vrnila na veličasten način. Dva brejka v drugem pri 3-1 in 5-2 sta ji prinesla 3. niz, v katarem je še vedno veljala za 'outsiderja', saj je bila prvič prisotna na tako pomembnem obračunu. Podobno kot v drugem , je Keninova odigrala v tretjem nizu. Izenačeni sta bili do 3-2 v korist Američanke, sledila sta dva zaporedna brejka za suveren zaključek finala.

Niso jo premagale solze ob zaključnem govoru, bila je kot 'špricer', retoriko je opravila kot bi bila na turneji že vrsto let in bi imela v lasti kar nekaj zmag na turnirjih velike četverice. ''To je moj prvi govor in potrdila se bom, da ga opravim kar najbolje'', je začela Keninova. ''Najprej bi želela čestitati Garbine in njeni ekipi za odličen turnir, upam da se v prihodnosti še velikokrat pomeriva. Moj cilj se je izpolnil in ne morem ga opisati z besedami. Veliko sem delala za ta cilj in sledila svojim sanjam. Ta uspeh je dokaz da se lahko uresničijo, če jim slediš'', je dejala Sofia ter se nato zahvalila vsem gledalcem ter seveda ekipi in družini.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,000,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

Finale:

14-Sofia Kenin (U.S.) beat Garbine Muguruza (Spain) 4-6 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete