Li Na in Kvitova v finalu Toronta; Srebotnikova in Petrova izgubili finale dvojic

13.08.2012
MONTREAL, KANADA - Na WTA premier turnirju v Kanadi sta se v finalu uvrstili Kitajka Li Na in Čehinja Petra Kvitova, finale dvojic pa je pripadlo nepostavljenima Jans-Ignacikovi in Mlaenovićevi, ki sta bili boljši od naveze Srebotnik/petrova.

V velikem finalu več kot 2 milijona vrednega teniškega turnirja v Torontu bosta igrali nekdanji grand slam zmagovalki Li Na in Petra Kvitova.

Izjemen povratek je uspel Kitajki Li Na, ki je pokazala, da se ji v zadnjem nizu ni zatresla roka, v nasprotju s Čehinjo Lucie Safarovo, ki je izgubila prednost 5-1. Kitajka je imela vzpone in padce v tekmi za finale, toda na koncu je izvlekla zmago s 3-6, 6-3 in 7-5.

V 1. nizu je Kitajka zadela le 4 winnerje ob 10 nevsiljenih napakah, nato potegnila in dobila drugi 'set', v tretjem pa s super vrnitvijo po zaostanku dobila šest iger zapored. 16. nosilko Safarovo je premagala šestič zapored. ''V 1. nizu sem udarjala z vso močjo, zato so se prikradle napake. Spoznala sem, da moram vračati žogico v polje, kar je bila dobra odločitev. To je tenis, včasih moraš prilagoditi igro. V zadnjem nizu sem se soočila z velikim zaostankom, a sem šla točko po točko. Pri 5-4 so me gledalci zelo vzpodbujali po vrnitivi. Srečna sem, da sem zmagala'', je razložila Kitajka, ki je lani zmagala na Roland Garrosu.

Safarova je bila zelo razočarana po porazu, a je pohvalila tekmico, na najnovejši teniški lestvici pa se bo prvič prebila v TOP 20.

Lucie Safarova je v 3. nizu zakockala prednost 5-1

Lucie Safarova je v 3. nizu zakockala prednost 5-1

Drugi polfinale je potekal med 5. nosilko Petro Kvitovo in 7. nosilko Caroline Wozniacki. Slavila je lanskoletna zmagovalka Wimbledona Kvitova, ki se je bolje znašla po prekinitvi zaradi dežja in se je vrnila po nizu zaostanka s končnim izidom 3-6, 6-2, 6-3.

Li Na, ki se bo tako v finalu pomerila s Petro Kvitovo, vodi v medsebojnih obračunih z 2-1

Kata in nadja praznih rok v finalu

Poljsko-francoska naveza Klaudia Jans-Ignacik in Kristina Mladenović sta zmagali turnir dvojic. V finalu sta s 7-5, 2-6 in 10-7 premagali Katarino Srebotnik in Nadjo Petrovo. Poljakinja je domov prinesla tretji lovoriko s turnirja dvojic, a  največjo, Francozinja pa je sploh prvič dobila v roke pokal za najboljšo.

 

ROGERS CUP
Kraj: Montréal, Canada
Datum: Avgust 7-13, 2012
Nagradni sklad: $2,168,400
Kategorija WTA/Premier
Podlaga: Trda
http://www.rogerscup.com/women/english/home.phpPolfinale:

(5) Petra Kvitova (CZE) d. (7) Caroline Wozniacki (DEN) 36 62 63
(10) Li Na (CHN) d. (16) Lucie Safarova (CZE) 36 63 75

Finale-dvojice:

Jans-Ignacik/Mladenovic (POL/FRA) d. (3) Petrova/Srebotnik (RUS/SLO) 75 26 107

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete