Super mamica neverjetno preživela proti Ani Ivanovič, Andrea Petkovič zlomila še Jeleno Jankovič!

30.03.2011
MIAMI, ZDA - Super mamica Kim Clijsters, Marija Šarapova in Andreja Petković so se po maratonskih dvobojih uvrstile v nadaljnje tekmovanje!

Belgijska teniška "super mamica" Kim Clijsters je bila v zaostalem dvoboju osmine finala velikega WTA turnirja v Key Biscaynu, na pragu izpada proti srbski teniški princeski Ani Ivanović, a se je kot že ničkolikokrat do sedaj čudežno rešila. Nadoknadila je neverjeten zaostanek v odločilnem 3. nizu 1:5 in 0:40, rešila 5 zaključnih žogic za zmago Ane Ivanović ter se na koncu veselila zmage s 7:6(4), 3:6, 7:6(5)!

Ana Ivanovič, ki je na tem turnirju pokazala dobro igro, je bila po dvoboju zlomljena :

"Samo poglejte moj lopar. Mislim, da sem ga malo zlomila, malo jokala, na koncu pa sem se sprijaznila s težkim porazom"!

Kim Clijsters se bo v četrtfinalu pomerila z Viktorijo Azarenko.

Ana je imela vse, na koncu pa ostala praznih rok

Ana je imela vse, na koncu pa ostala praznih rok

V prvem četrtfinalnem dvoboju je mlada Nemka (rojena v Bosni) Andrea Petkovič, ki smo jo imeli priložnost gledati v pokalu Fed, ko je v Mariboru deklasirala naše najboljše teniške igralke, izločila še eno igralko, ki je bila št. 1, Srbkinjo Jeleno Janković z 2:6, 6:2, 6:4 v nizih.

Dvoboj je bil zaradi dežja večkrat prekinjen. Srbkinja je v prvem nizu odlično servirala in vračala serve nasprotnice, ki ni imela niti ene brejk priložnosti. 23. igralka sveta  Andrea Petković je v drugem nizu povedla z 2:0, rešila nekaj brejk priložnosti Jelene in izenačila na ena v nizih. V odločilnem nizu je Jankovićeva prva prišla do prednosti in povedla s 4:2, a to Andreje ni zmedlo in je kljub veliki borbenosti Jelene osvojila 4 igre zapored ter se uvrstila v polfinale, kjer jo čaka še ena bivša št. 1 Rusinja Marija Šarapova.

Marija Šarapova se vrača v Top 10

Marija Šarapova se vrača v Top 10

V drugem četrtfinalnem dvoboju in zadnjem dvoboju večera v ženski konkurenci, so gledalci za desert dobili še en dramatični maratonski dvoboj, ki je trajal kar 3 ure in pol. 13. igralka sveta Rusinja Marija Šarapova je po zaostanku enega niza na koncu premagala Romunko Alexandro Dulgheru s 3:6, 7:6(6), 7:6(5) in se uvrstila v polfinale. Ta zmaga bo Marijo na najnovejši WTA lestvici ponovno pripeljala med Top 10 na svetu!

V 1. nizu ni kazalo na zmago Marije, saj se nikakor ni sestavila skupaj. 4 x je izgubila servis in naredila kar 27 nevsiljenih napak. V 2. nizu sta vsaka enkrat izgubili servis v podaljšani igri pa je bila srečnejša Rusinja. Niz je trajal uro in po,l skoraj toliko kot je npr. Novak Djokovič porabil za dva dvoboja skupaj! Tudi v 3. nizu sta si igralki enkrat izmenjali brejk in se za končno zmago pomerili v podaljšani igri. Romunka je v ključnih trenutkih delala nevsiljene napake in Marija se je lahko veselila končne zmage. Na koncu je imela Šarapova 37 direktnih točk, 22 več od Aleksandre (15) in to je nekako odločilo dvoboj!

 

SONY ERICSSON OPEN
Miami, Florida, ZDA
22. marec-3. april 2011
$4,500,000/Premier
Podlaga: Trda


Četrtfinale:

(21) Andrea Petkovic (GER) d. (6) Jelena Jankovic (SRB) 26 62 64
(16) Maria Sharapova (RUS) d. (26) Alexandra Dulgheru (ROU) 36 76(6) 76(5)

4. krog:

(2) Kim Clijsters (BEL) d. (19) Ana Ivanovic (SRB) 76(4) 36 76(5)

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete