Suveren začetek Kavčiča na Roland Garrosu!

26.05.2013
PARIZ, FRANCIJA - 26-letni Blaž Kavčič se je četrtič zapored prebil v 2. krog peščenega grand slama v Parizu.

Blaž Kavčič je trenutno 104. teniški igralec sveta, na Roland Garrosu pa nastopa četrtič. Prvič je bil udeleženec najboljših leta 2010, prav vsako  leto pa je nato preskočil uvodni krog, tudi letos. Žreb je  poskrbel, da se je varovanec trenerja Blaža Trupeja v uvodnem krogu pomeril z Avstralcem Jamesom Duckworthom. Še je svež spomin  na njun dvoboj v 2. krogu OP Avstralije letos januarja, ko je Blaž iztisnil krvavo zmago po skoraj petih urah borbe in se prvič v karieri prebil v 3. krog turnirjev za veliki  slam, tekma pa je takrat pustila posledice. Črnučan je od izčrpanosti padel celo v fizični šok, a se je hitro pobral in nadaljeval tekmovanje.

No, na pesku 185. igralec sveta James Duckworth, ki se je prebil iz kvalifikacij, ni imel nobenih možnosti proti Kavčiču. Blaž ga je gladko premagal s 6-2, 6-2 in 6-2 je dobro spočit prišel v 2. krog Roland Garrosa. Poskušal se bo prvič v karieri prebiti med 32 najboljših na  OP Francije. V zadnjih štirih  letih so v uvodnih krogih po vrsti padli Schwank, Gulbis in  Hewitt ter danes Duckworth, potem pa je vedno imel renomirane tekmece, proti katerim  je ostal praznih rok (Roddick, Del Potro, Djokovič). Letos so mu kroglice namenile zmagovalca dvoboja med Andreasom Seppijem in  Leonardom Mayerjem. Žreb je vsekakor boljši kot zadnja leta, treba ga bo dobro izkoristiti. 

Le 1 uro in 45 minut je bil na terenu Ljubljančan. 21-letni Avstralec, ki na pesku nima niti slučajno podobnih rezultatov kot na trdi podlagi, je sploh prvič zaigral v glavnem delu Roland Garrosa, od vsega začetka pa mu je Blaž vsilil svoj tempo igre na katerega ni našel odgovora. Uvodni del je pinesel dva brejka, 2. niz tri, 3. niz spet dva, več kot dovolj ob dobrem začetnem udarcu za gladko zmago. Na 1. servis je imel Kavčič 75% uspešnost, na drugega pa 65%, ob predpostavki, da je na drugi začetni udarec tekmeca fantastično returniral in vnovčeval točke po tekočem traku. Napravil je le 8 nevsiljenih napak, zadel 25 winnerjev, na drugi strani je imel Avstralec v teh elementih obrnjeno statistiko (13 winnerjev in 27 nevsiljenih napak). 

Drugi krog prinaša nasprotnika, s katerim se še nikdar ni pomeril. Kdo bo prekrižal lopar s tretjim slovenskim tenisačem na ATP lestvici bosta odločila 20. nosilec, Italijan Andreas Seppi in Argentinec Leonardo Mayer. Seppi je v Pariz prišel s tremi zaporednimi porazi v uvodnih krogih, a treba je poudariti, da je lani igral v osmini finala ter šele po petih nizih izgubil s 1. igralcem sveta Novakom  Djokovičem, še slabši je Leonardo Mayer. Argentinec je v letošnjem letu v mizerni formi, na peščenih  igriščih Roland Garrosa pa beleži  3. krog iz zadnjih treh let. 

 

Roland Garros
Kraj: Pariz, Francija
Kategorija: Grand Slam
Datum: 26.05.2013 - 09.06.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €21,017,000
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


1. krog:

Blaz  Kavcic (Slovenia)  beat Q-James Duckworth (Australia) 6-2 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete