Svitolina po bronu na olimpijadi do naslova v Chicagu

29.08.2021
CHICAGO, ZDA - Elina Svitolina iz Ukrajine je dvignila prvo lovoriko v letošnji sezoni.

Prvopostavljena WTA 250 turnirja v Chicagu Elina Svitolina, je dobila dva izenačena niza ter se razveselila naslova. V finalu je s 7-5, 6-4 premagala Francozinjo Alize Cornet.

Za Svitolino je to že 16. turnirska zmaga v karieri. 2 uri in 2 minuti je potrebovala, da je osvojila inavguralni turnir v Chicagu. Ja, turnir v Illinoisu se je igral prvič. Ukrajinka ima v finalih tudi fantastično razmerje, saj je izgubila le trikrat.

Svitolina in Cornet sta imel vselej razburljive medsebojne tekme, pred današnjim spopadom pa je ukrajinska teniška igralka vodila 4-3, a zadnji obračun leta 2019 v Eastoburnu je pripadel Francozinji. No, Svitolina je spet prišla na pot zmagovalke, nazadnje pa se je veselila uspeha na WTA turneji lani v Strasbourgu

''Za mano je težek teden, pogoji so bili zelo zahtevni. Na koncu sem presrečna z osvojeno lovoriko, super občutek. Sem sem prišla z veliko mero samozavesti in veselim se že nastopa na OP ZDA'', je povedala Svitolina, ki je poročena s francoskim tenisačm Gaelom Monfilsom. 


WTA Chicago Women's Open
Kraj: Chicago (ZDA)
Kategorija: WTA 250
Datum: 22.08.2021 - 28.08.2021
Podlaga: Trda 
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.chicagotennisfestival.com/

Finale:

1-Elina Svitolina (Ukraine) beat 9-Alize Cornet (France) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete