Swiatek po hudem boju do tretjega naslova na OP Francije

10.06.2023
PARIZ, FRANCIJA - Čehinja Karolina Muchova je bila blizu presenečenju na Roland Garrosu, a je v finalu dvakratna zmagovalka in branilka naslova na koncu le strla njen odpor.

Za Poljakinjo Igo Swiatek je to tretji naslov na pariškem pesku. Po letu 2020, 2022 ima sedaj lovoriko tudi iz letošnjega leta, v velikem finalu pa je po hudem boju in treh nizih s 6-2, 5-7, 6-4 premagala Čehinjo Karolino Muchovo.

V Pariz je Iga prišla kot številka 1 in branilka naslova, iz mesta luči prav tako odhaja z obema elementoma. A zmaga je bila daleč od rutinske. Muchova se je izkazala za izhemno trdoživo in ji je grenila trenutke vse do samega konca. Swiatek je osvojila prvih devet iger od enajstih, vse je šlo gladko in videti je bilo, da bo to res sprehod do še enega naslova v Parizu, tretjega in četrtega na grand slamih, toda Čehinja je uprizorila velik povratek. 

Poljska teniška igralka igralka ima pri 22 letih že štiri lovorike iz turnirjev velike četverice ter po Seleševi in Osaki tudi edina v odprti dobi tenisa, ki je dobila vsa finala, ki jih je igrala na grand slamih. Je tudi najmaljša po Sereni Williams in letu 2002, ki ima v lasti štiri pokale. 

Muchova je prišla v finale z rezultatom 5-0 proti TOP 3 igralkam sveta, njena zmaga v polfinalu proti Sabalenki pa ji je dala dodatno samozavest. Ko je stopila na teren v finalu proti 1. igralki sveta se ji je nekoliko zatresla roka, a nič čudnega ob debiju v finalih na največjih turnirjih sveta. No, kasneje se je sprostila in nudila dostojen odpor favorizirani Poljakinji. 


 

Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.05.2023 - 11.06.2023
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 38,000,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

1-Iga Swiatek (Poland) beat Karolina Muchova (Czech Republic) 6-2 5-7 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete