Iga blestela in zlahka osvojila OP Francije

04.06.2022
PARIZ, FRANCIJA - Prva favoritinja letošnjega Roland Garrosa Iga Swiatek je pometla s konkurenco.

Poljakinja Iga Swiatek je bila razred zase na letošnjem Roland Garrosu. Kot 1. igrallka sveta je pokorila vse tekmice, napoti do finala izgubila en niz po podaljšani igri, pa še v tem dvoboju je nato odpihnila tekmico, kot je v finalu Američanko Coco Gauff s 6-1, 6-3.

Za Swiatkovo je to drugi naslov na OP Francije. Vpisala je 35. zaporedno zmago in je v tem trenutku nesporno kraljica ženskega tenisa. 

Če je pred dvema letoma Poljakinja šokirala svet z zmago na rdečem pariškem pesku je bila tokrat favoritinja številka 1. S 35 dobljenim dvobojem zapored se je izenačila z Venus Williams in se vpisala v zgodovino. Po zmagi v finalu je bila seveda presrečna in vsem povedala, da jo je bolj kot zmaga fasciniralo vse drugo, kako se mora vse poklopiti, da vse funkcionira tako kot je treba za takšen uspeh. 

Le 1 uro in 8 minut je potrebovala 21-letnica iz Varšave, da je počistila s Coco Gauff, ki se je prvič znašla v finalu turnirjev za grand slam. Je deseta igralka v odprti dobi tenisa, ki je na Roland Garrosa zmagala več kot enkrat ter je četrta najmlajša z dvema zmagama na pariškem pesku. 

Iga Swiatek je osvojila šesto letošnjo turnirsko zmago, a vse v nizu. Osvojila je Doho, pa Indian Wells in Miami, nato Stuttgart in Rim, sedaj še OP Francije, vse turnirje na kataerih je nastopila. Nazadnje je takšen niz lovorik uspel Justine Henin v letih 2007 in 2008. Naj še dodamo, da bi z naslednjim dobljenim dvobojem dohitela niz Monike Seleš, ki je leta 1990 nanizala 36 zaporednih zmag, verjetno pa bo padel tudi rekord Hingisove, ki je leta 1997 prišla do niza 37 zmag. 

Izjemna dominanca Swiatkove se kaže tudi v finalih. Zadnjih devet finalnih obračunov je dobila z lahkoto, oddala je le 32 iger, se pravi je v povprečju izgubila le 3,5 igre v finalu. Edini finalni obračun je izgubila ko je bila tam prvič, v Luganu jo je takrat premagala Slovenka Polona Hercog


 

Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 22.05.2022 - 05.06.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 38,000,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

1-Iga Swiatek (Poland) beat 18-Coco Gauff (U.S.) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete