Swiatkovi sončni dvojček in upravičeno številka 1 na WTA lestvici

02.04.2022
MIAMI, ZDA - Iga Swiatek je prva Poljakinja, ki ji je usopel sončni dvojčen Indian Wells-Miami in tudi prva poljska teniška igralka, ki je številka 1 na svetovni teniški lestvici.

Iga Swiatek je že pred tem vedela, da bo prva na teniški lestvici po končanem WTA 1000 turnirju v Miamiju, to pa je povsem upravičila. Po zmagi v Indian Wellsu je dobila še turnir na Floridi, njen niz zmag je zdaj kar dolg. V finalu Miamija je povozila nekdanjo prvo igralko sveta Naomi Osako s 6-4, 6-0.

Ko Iga pride v finale ji ni para. Tudi v Miamiju je pometla s tekmico iz Japonske in postala šele četrta v ženski konkurenci, ki je osvojila Indian Wells in Miami zapored. 

Swiatkova je dobila 17 zaporedni dvoboj in letos osvojila vse masterse v ženski konkurenci. V ponedeljek bo postala tudi 1. igralka sveta, več kot zasluženo. Je tudi najmlajša (20 let), ki ima v žepu t.i. sončni dvojček. Turnirja v ZDA je v isti sezoni osvojila le Steffi Graf (1994 in 1996), Kim Clijsters (2005) in Viktorija Azarenka (2016). 

Prve tri turnirje serije 1000 nikoli ni dobila niti ena, razen Ige, saj je bila letos najboljša tudi v Dohi, ki spada v turnirje, ki so takoj za grand slami. 

Brez dvoma je Swiatkova Osako nadigrala. Od začetka je diktirala tempo in imela ekspresno brejk priložnosti. Japonka se je sicer uspela izmuzniti, toda v 5. igri je bilo vsega počasi konec. Poljakinja je vpisala brejk, dobila niz, v drugem delu pa celo zavezala kravato. Njenih je bilo zadnjih sedem odigranih iger. V šestih finalih, prav vse je dobila, ni izgubila niza, pravzaprav je oddala vsega skupaj samo 20 iger. 


Miami Open presented by Itau
Kraj: Miami (ZDA)
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000 / WTA 1000
Datum: 22.03.2022 - 03.04.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 4,299,205 USD / 
http://www.miamiopen.com/

Finale:

2-Iga Swiatek (Poland) beat Naomi Osaka (Japan) 6-4 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete