Iga Swiatek po Dohi slavila še v Indian Wellsu in prišla na 2. mesto WTA lestvice

21.03.2022
INDIAN WELLS, ZDA - Poljakinja Iga Swiatek je po zmagi na WTA 1000 turnirju v Indian Wellsu prišla do najboljše uvrstitve v karieri, saj zaseda 2. mesto.

Poljska teniška igralka Iga Swiatek je letos osvojila oba turnirja serije WTA 1000 ali masters. Po impresivnem zmagoslavju v Dohi, je bila najboljša tudi v kalifornijski puščavi v Indian Wellsu. 

Swiatkova je kot 3. nosilka v finalu Indian Wellsa s 6-4, 6-1 nadigrala šestopostavljeno Mario Sakkari. To je peta turnirska zmaga Poljakinje in druga zapored, na novi teniški lestvici pa se je zavihtela na 2. mesto kar je njena najvišja uvrstitev.

Iga je prva Poljakinja z naslovom v Indian Wellsu. Do sedaj je najboljpi rezultat na tem turnirju držala Agnieszka Radwanska, leta 2014 je končala v finalu, za nameček pa je tudi izenačila poljski rekord omenjene Radwanske na WTA lestvici, a po vsej verjetnosti zna Swiatkova postati tudi prva Poljakinja, ki bi bila na vrhu teniške lestvice. 

20 zmag je letos že nanizala Swiatkova, kar je tudi največji dosežek v tej sezoni. Marii Sakkari danes ni pustila dihati in je rutinsko dobila finalni obračun. Zanimivo je, da ko Iga pride v finale tega tudi zanelsjivo dobi. Vseh pet odigranih je šlo gladko na njen račun, oddala je vsega skupaj 16 iger. Današnji rezultat je bil identičen tistemu iz leta 2020 in OP Francije, ko je sploh prvič okusila slast zmagoslavja v članski konkurenci. 

''Ko se je začel turnir nisem upala nitri pomisliti na naslov. Jasno, da moraš zaupati vase, a sem zelo realistična oseba'', je povedala Iga in dodala, da ji je zmaga v Dohi dala krila in veliko optimizma. 

Grkinja Maria Sakkari je kljub porazu dosegla največji finale kariere. Tudi ona bo lepo skočila po lestvici in bo 3. igralka sveta, s tem se bo izenačila z rojakom Cicipasom, ki je prav tako bil na 3. mestu teniške lestvice. Oba sta najvišje uvrščena grška igralca v zgodovini. 


BNP Paribas Open
Kraj: Indian Wells (ZDA)
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 09.03.2022 - 20.03.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 9,146,125 USD / 8,761,725 USD
http://www.bnpparibasopen.com/

Finale:

3-Iga Swiatek (Poland) beat 6-Maria Sakkari (Greece) 6-4  6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete