Sybille Bammer končala aktivno kariero!

21.06.2011
Potem, ko je včeraj izgubila v 1. krogu grand slam turnirja proti Romunki Monici Niculescu s 6.1,6:1, je 31 letna avstrijska teniška igralka Sybille Bammer objavila konec aktivne kariere!

Sybille Bammer je na WTA turneji debitirala leta 2000 v Celovcu. Leta 2001 je zaradi rojstva hčerke Tine za nekaj časa prekinila nastopanje na WTA turneji. Do leta 2005 se je prebijala proti vrhu WTA lestvice na turnirjih serije ITF, osvojila jih je 9 različnih kategorij. Tega leta ji je uspelo prvič priti med top 100 na svetu!

 

 

Ko, je njena hčerka začela hoditi v šolo v Avstriji, je vedno planirala sezono tako, da ni bila nikoli odsotna več kot mesec dni od doma. V karieri je osvojila 2 WTA turnirja(Pattaya 2007 in Praga 2009), leta 2007 pa je prišla do 19. mesta na WTA lestvici kar je bilo najvišje v njeni karieri. Na grand slam turnirjih je prišla najdlje na OP ZDA leta 2008 v četrtfinale!

Njen trener Juergen Waber je včerajdejal : "Sybille Bammer je danes igrala zadnji mednarodni dvoboj in zaključila uspešno profesionalno kariero"!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete