Tipsarević se ni dal presenetiti Bedenetu, ki je pred porazom predal (poškodba)!

19.10.2012
DUNAJ, AVSTRIJA - Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je obstal v četrtfinalu ATP teniškega turnirja na Dunaju, a domov se vseeno vrača s karierno uvrstitvijo.

23-letni Aljaž Bedene je v četrtfinalu več kot pol milijona evrov vrednega turnirja na Dunaju igral z 2. nosilcem in 9. teniškim igralcem sveta Jankom Tipsarevićem. Srb je bil velik favorit dvoboja ter je to tudi upravičil z zmago 6-2 in 4-2. S tem še vedno ostaja v igri za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice, ki bo novembra v Londonu, Ljubljančan pa odhaja domov, a z najboljšo uvrstitvijo v karieri, saj nikdar še ni prišel med osem na tako velikem turnirju. Bedene je predal po 6. igri drugega niza zaradi poškodbe stegenske mišice.

Drugi najboljši srbski tenisač Janko Tipsarević je na OP ZDA v 3. krogu premagal Grego Žemljo, sedaj pa v četrtfinalu Dunaja še Aljaža Bedeneta. Ni dvoma, da gre za izvrstnega tenisača, ki ni kar tako v TOP 10 na ATP lestvici, vse tekme pa odigra maksimalno osredotočeno.

Beograjčan je izvrstno serviral in Aljažu ni prepustil niti najmanjše možnosti za odvzem začetnega udarca, pri takšnem dnevu Janka pa je bilo hitro jasno, kakšen bo končni rezultat. V prvem nizu je Srb pritisnil na drugi servis Bedeneta, izkoristil dve priložnosti za brejk od štirih ter dobil uvodni del po 35 minutah, v drugem pa mu je bil dovolj brejk v 3. igri. Pri rezultatu 2-4 je Aljaž po 63 minutah predal zaradi težav s stegensko mišico.

Janko Tipsarević je eden od igralcev, ki imajo možnost nastopa na zaključnem mastersu v Londonu

Janko Tipsarević je eden od igralcev, ki imajo možnost nastopa na zaključnem mastersu v Londonu

Bedene se iz Dunaja vrača s 45 točkami, ki jih bo pripisal na lestvico ter z ogromno samozavesti, ki mu bo v nadaljevanju kariere prišla še kako prav. Nenazadnje je četrtfinale druga najboljša uvrstitev slovenskega moškega tenisa, ki si jo delu z Gregorcem, Kavčičem in Žemljo, slednjega pa danes četrtfinale še čaka. Njegov nasprotnik bo 20. igralec sveta Tommy Haas.

 

 

Erste Bank Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 15.10.2012-21.10.2012
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 550,000
http://www.erstebank-open.com/Četrtfinale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat Marinko Matosevic (Australia) 6-2 6-2
Gilles Muller (Luxembourg) beat Paolo Lorenzi (Italy) 6-3 6-4
2-Janko Tipsarevic (Serbia) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-2 4-2 (Al. Bedene retired)
Grega Zemlja (Slovenia) beat 3-Tommy Haas (Germany) 6-4 4-6 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: erstebank-open.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete