VIDEO: Tipsarević ustavil Bedeneta v polfinalu Čenaja!

05.01.2013
ČENAJ, INDIJA - Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (86. na ATP) je tretji Slovenec sploh, ki se je uvrstil v polfinale ATP turnirjev, na finale pa bo moral še malo počakati. Po zelo dobro odigranem 1. nizu je njegov tekmec, TOP 10 tenisač sveta Janko Tipsarević preobrnil dvoboj ter zmagal, a brez borbe se Ljubljančan ni predal.

9. teniški igralec sveta Janko Tipsarević je bil na koncu premočan zalogaj v polfinalu ATP turnirja za Aljaža Bedeneta. 23-letni Ljubljančan kljub porazu 4-6, 6-2, 6-2 (gledano iz kota Tipsarevića) ni razočaral. Vzel mu je prvi niz, turnir z nagradnim skladom skoraj 400,000 USD pa zapušča z najboljšo uvrstitvijo v karieri - polfinalom.

Začetek dvoboja je zaznamovala izenačena igra. Tipsarević je imel 1 priložnost za odvzem servisa, ki je ostala neizkorščena, potem pa je sledila 9. igra. Naš teniški as je je izkoristil žogo, ki je pomenila odlepitev, v naslednji pa potrdil brejk za vodstvo v nizih. Bedene je bil boljši igralec v polju na drugem servisnem udarcu, kar je tudi naredilo razliko.

28-letni Srb je v nadaljevanju zbral misli in dokazal, da ni zastonj v TOP 10. Odlično je returniral in s tem onemogočil bolj prodorno igro Aljaža. Takoj je vnovčil brejk žogo in povedel 3-0, vodstva pa ni več izpustil. Identičen razplet smo videli v 3. nizu, kjer je treba omeniti maratonsko 7. igro, v kateri je imel Ljubljančan dve priložnosti za vrnitev v tekmo, a izkušeni Tipsarević se je ubranil.

Po 2 urah in 5 minutah je Tipsarević zabeležil 91 točk, Bedene pa 76, prav boljši izkoristek točk na 2. servis, kjer je bil Bedene uspešen v 1. nizu, pa je obrnil potek srečanja.

23-letni Aljaž Bedene se v Sydney odpravlja s super popotnico - polfinalom Čenaja. V Sydneyu je dobil posebno povabilo za igranje v glavnem delu

23-letni Aljaž Bedene se v Sydney odpravlja s super popotnico - polfinalom Čenaja. V Sydneyu je dobil posebno povabilo za igranje v glavnem delu

"Dejstvo, da je tu že ugnal Haasa in Wawrinko je dokaz, da fant zna igrati. Že ko sva igrala na Dunaju, takrat dvoboja zaradi poškodbe nisva končala, sem videl, da zna udariti po žogici. V prihodnjih letih bo še velika nevarnost," so besede finalista Čenaja, ki jih je namenil Aljažu. Srb je Aljaža premagal že oktobra v četrtfinalu Dunaja.

Aljaž, katerega na turnirju s klopi za trenerje spremlja brat dvojček Andraž, je osvojil 90 novih točk, ki ga bodo že v ponedeljek istrelile približno 10 mest višje na ATP lestvici.

Janko Tipsarević je bil po uvrstitvi v finale Čenaja zelo zadovoljen

Janko Tipsarević je bil po uvrstitvi v finale Čenaja zelo zadovoljen

 

Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 31.12.2012 - 06.01.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 385,150
http://www.aircelchennaiopen.org/2013/Polfinale:

(2) Janko Tipsarević (SRB) d Aljaž Bedene (SLO) 46 62 62
Roberto Bautista Agut (ŠPA) d Benoit paire (FRA) 36 61 64

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete