Trupej: V Izrael ne gremo z belo zastavo

14.07.2015
Slovenija v tekmovanju za Davisov pokal proti Izraelu z Žemljo, Razborškom, Radinskim in Goršičem.

Konec tedna, od 17. do 19. julija, se bo slovenska teniška ekipa za Davisov pokal v Tel Avivu pomerila proti reprezentanci Izraela.

Prvi igralec slovenske ekipe bo Grega Žemlja, ki se je od letošnjega februarja na lestvici ATP povzpel kar za 583 mest. Slovenija se bo proti Izraelu borila za obstanek v 1. evroafriški skupini. V primeru zmage bo slovenska reprezentanca ostala v skupini, sicer jo v septembru (na domačem terenu) čaka še ena tekma in s tem zadnja priložnost za obstanek.

Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance: »Fantje, ki se vabilu niso odzvali imajo različne razloge, Blaž Rola lovi boljšo uvrstitev na lestvici ATP, ki bi mu pomagala za nastop v glavnem delu turnirja odprtega prvenstva ZDA, Blaž Kavčič se fizično ne počuti pripravljenega, Janez Semrajc je poškodovan in trenutno sploh ne igra, Tom Kočevar Dešman pa trenutno daje prednost svoji teniški karieri, pravi, da ima v tem trenutku občutek, da bi se lahko povzpel po ATP lestvici in bo raje delal na tem. Tomislav Ternar spremlja Marina Kegla na svetovnem prvenstvu gluhonemih, Mike Urbanija pa se je odločil, da bo raje igral kvalifikacije v Umagu. Ostali so nam fantje, ki so ta trenutek pripravljeni igrati. V Izrael se ne gremo predati, mislim, da nismo brez možnosti. Naš prvi igralec je Grega Žemlja. Še vedno nismo brez možnosti, v zelo, zelo ugodnem razpletu imamo še nekaj šanse. Dejstvo pa je, da smo zelo oslabljeni, vendar takšna je situacija.«

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete