V Izraelu začenja Nik Razboršek, kot drugi pa 'prva dila' Grega Žemlja

16.07.2015
TEL AVIV, IZRAEL - Slovenska teniška reprezentanca bo jutri začela srečanje v 1. evroafriški skupini pokala Davis. Za Slovenijo je to prva zaključna žoga za obstanek v skupini.

Kapetan Blaž Trupej je v Izrael peljal zelo oslabljeno ekipo, a fantje v Tel Aviv niso prišli z belo zastavo. Prvi mož reprezentance je Grega Žemlja, ki se je letos vrnil po zdravstvenih težavah, izjemno pomembno vlogo pa bo tokrat imel mladi Nik Razboršek, ki je pred kratkim slavil na Futuresu blizu Milana.

Začenjata Nik Razboršek in 90. igralec sveta Dudi Sela
 

Organizatorji so že opravili žreb, kroglice pa so hotele, da bo prvi na trdo podlago stopil prav mladi Litijan, njegov nasprotnik pa bo najboljši izraelski tenisač, TOP100 igralec Dudi Sela. Dvoboj se bo začel ob 12. uri po lokalnem času, nato pa bosta v petek pomerila moči še prvi slovenski mož Grega Žemlja in Izraelec Amir Weintraub.

V soboto bodo sledile dvojice. Slovenski kapetan Blaž Trupej se je odločil, da bo v ekipo dvojic uvrstil Aljaža Radinskega in Davida Goršiča, oba novinca v pokalu Davis. V nedeljo sledita še dva posamična dvoboja, (Razboršek z Weintraubom in Žemlja s Selo), s predpostavko, da tekma ne bo odločena že po dveh dnevih.

Lani so Izraelci presenetili četo Blaža Trupeja v Portorožu, čeprav so bili v slabšem položaju kot letos, ko za nameček igrajo še pred domačo publiko.

Slovenci oslabljeni brez Role in Kavčiča, Izraelci brez Erlicha, ne dolgo nazaj pa je bil poškodvan tudi Weintraub
 

Kakorkoli, v slovenski reprezentanci manjkata najboljša Blaž Rola in Blaž Kavčič, a tudi domačini niso brez težav. Manjkal bo odličen igralec dvojic Yoni Erlich, ki je pred kratkim igral v polfinalu dvojic na Wimbledonu, vprašljiva pa je forma tudi Amirja Weintrauba, ki je letos bil na operaciji dimelj. Še zanimivost, Izraelci bodo prvič igrali na domačih tleh po treh letih, zato so še bolj motivirani, da pridejo do zmage. No, motivacije ne manjka tudi v našem taboru. Le zakaj pa ne bi naši fantje prišli do senzacije v Tel Avivu?

 

pripravil: L.S.

foto: ita.co

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete