Tsonga kljuboval zdravniku, toda zaman

24.11.2018
LILLE, FRANCIJA - Eden najboljših francoskih tenisačev je bil odločen, da se ne bo izneveril navijačem, četudi je moral za to ogroziti svoje zdravje.

Francoska reprezentanca se pred domačimi navijači v Lillu poteguje za drugo zaporedno zmago na zadnji izvedbi prestižnega Davisovega pokala po tradicionalnem formatu. Tekmovanje bo namreč v prihajajoči sezoni doživelo korenite spremembe, kar je še vedno predmet številnih polemik.

Francozi finalnega obračuna s Hrvati niso začeli najbolje, saj je najprej Borna Ćorić premagal Jeremyja Chardyja, nato pa je bil še Marin Čilić boljši od Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:3, 7:5, 6:4. Tsonga, nekdanji peti igralec sveta in finalist OP Avstralije (2008), se ni predal brez boja in navkljub drugačnemu zdravniškemu nasvetu vztrajal do konca.

Tenisaču, ki je v pretekli sezoni izpustil sedem mesecev zaradi poškodbe kolena, so predstavniki stroke med zdravniškim premorom v tretjem nizu svetovali, naj dvoboja ne nadaljuje, vendar o predaji pred 25.000 fanatičnimi navijači v Lillu ni želel niti razmišljati.

"Ko sem prišel z igrišča, se me zdravniki pregledali in dejali, da bi bilo bolje prenagati," je povedal 33-letnik. "To zame prišlo v poštev, saj je bil dvoboj v teku. Na stadionu je bilo 25.000 ljudi. Še več jih je sedelo doma pred televizijskimi sprejemniki. Najmanj, kar sem lahko naredil, je, da sem izgubil z dvignjeno glavo in se boril do konca z vsemi močimi," je dodal Tsonga. Med dvobojem je naenkrat začutil bolečino v stegenski mišici, šlo naj bi za poškodbo primikalk kolka. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Moral bom počakati na diagnozo. V tem trenutku lahko samo čakamo," je povedal Francoz, ki naj bi v nedeljo odigral še drugi posamični dvoboj. Njegov nastop je za zdaj malo verjeten.

Pred štirimi leti je poškodovan zaigral v finalu proti Švici in takrat izgubil proti Stanu Wawrinki, nato pa odpovedal nadaljnje nastope. "Poškodbe me spremljajo celotno kariero. Rad bi ugotovil vzroke in jih dokončno odpravil. Danes nimam nobenega zagotovila, vendar se bom potrudil, da bom nared za nedeljo," je dodal.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete