Tsonga neprebojen zid za Bedeneta na Roland Garrosu!

27.05.2013
PARIZ, FRANCIJA - 6. nosilec OP Francije Jo-Wilfried Tsonga je po pričakovanju dobil uvodni krog v dvoboju z Aljažem Bedenetom.

Na teniških terenih Roland Garrosa se je predstavil še drugi slovenski igralec Aljaž Bedene. Ples kroglic mu ni bil namenjen ter se je že v uvodnem nastopu pomeril z enim od favoritov za zaključne boje, domačinom Jojem-Wilfriedom Tsongajem. Po pričakovanju je Francoz dobil obračun brez izgubljenega niza s 6-2, 6-2, 6-3 .

23-letni Ljubljančan je prvič v karieri zaigral v glavnem delu peščenega turnirja za veliki slam. Lani je debitiral v kvalifikacijah (izgubil v 2. krogu), letos pa uvodoma naletel na največjega domačega favorita, ki je lani na  OŠP Francije imel 4 zaključne točke v dvoboju četrtfinala s 1. igralcem sveta Novakom Djokovičem, Joja-Wilfrieda Tsongaja. Bedene se je dobro zoperstavil 'Goljatu',  proti  koncu 3. niza celo vzel začetni udarec izjemnemu serverju, več pa mu Tsonga ni dovolil.

Jo-Wilfried Tsonga je tradicionalno proslavil uvrstitev v 2. krog Roland Garrosa

Jo-Wilfried Tsonga je tradicionalno proslavil uvrstitev v 2. krog Roland Garrosa

Bedene in Tsonga sta se udarila na drugem največjem igrišču Suzanne Lenglen, kmalu po začetku pa je bilo jasno, kdo bo imel v rokah dirigentsko palico. Po 'ogrevanju' in 2-2 se je Tsonga odlepil, do konca uvodnega dela pa še enkrat prišel do brejka. S super serviranjem je zaprl vse poti Bedenetu do morebitnega brejka in v 2. nizu ponovila vajo. V tretjem je povedel 4-1, do svojih '5 minut' pa je nato prišel tudi Ljubljančan. Uspelo mu je streti servisno igro teniškega 'Mohamada Alija', se približati na 3-4, vendar je domačin že v naslednji igri postavil zadnji kamenček v mozaiku za slavje po 1 uri in 47 minutah. Po zaključni točki se je že tradicionalno veselil s poskakovanjem po igrišču.

Varovanec trenerja Igorja Roriča je za nastop prejel 21,000 evrov in 10 točk.

Aljaž  Bedene je prvič nastopil v glavnem delu peščenega turnirja za veliko nagrado Francije

Aljaž Bedene je prvič nastopil v glavnem delu peščenega turnirja za veliko nagrado Francije

 

Roland Garros
Kraj: Pariz, Francija
Kategorija: Grand Slam
Datum: 26.05.2013 - 09.06.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €21,017,000
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


1. krog:

6-Jo Wilfried Tsonga (France)  beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-2 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete