WTA: Kvitova naslednja ''številka 1''?

31.10.2011
Češka teniška igralka Petra Kvitova bo sezono 2011 zaključila na 2. mestu WTA lestvice, a ni dvoma, da uživa večje spoštovanje od prvouvrščene Danke.

Po Jeleni Janković in Dinari Safini je prišla na vrsto Caroline Wozniacki in tudi ona se sooča s kritikami zaradi tega, ker že dolgo časa zavzema 1. mesto na računalniški teniški lestvici, a v svoji 'osebni izkaznici' nima vpisane niti ene lovorike iz turnirjev za grand slam.

Skoraj neverjetno, a Danka je v letošnji sezoni igrala le dva polfinala na turnirjih velike četverice, na ostalih dveh pa je bila izločena že po tretjem in četrtem krogu. V letu 2011 je osvojila 6. turnirjev (skupaj v karieri 18), redko je izpadala v uvodnih krogih in s tem enostavno izkoristila obstoječi sistem točkovanja.

Vprašanje je le, koliko časa ji bo še uspevalo s takšno 'strategijo', saj bo v novo sezono odšla z le 115 točk prednosti pred drugouvrščeno Petro Kvitovo, ki je wimbledonski lovoriki v nedeljo dodala še zmago na zaključnem WTA turnirju v turškem Carigradu. Wozniackijeva je na istem mestu prišla le do ene zmage in dveh porazov, kar je dodatno zrušilo njeno legitimnost na na vrhu lestvice...

Do konca sezone je na sporedu le še 'tolažilni' turnir na Baliju (3. do 6. november), kjer bodo nastopile tenisačice, ki so v minulem letu prišle vsaj do ene zmage na turnirjih serije international, vendar si niso priigrale vozovnice za zaključni turnir osmerice, ki se je v nedeljo končal v Carigradu. No, ti rezultati pa ne bodo bistveno spremenili stanja na WTA lestvici. Danka Caroline Wozniacki tako ostaja prva tudi ob koncu leta 2011... Celotno WTA lestvico si poglejte tukaj.

Polona Hercog je že tretje leto zapored končala v Top 100 oz. drugo v Top 50. Trenutno je 36. igralka sveta

Polona Hercog je že tretje leto zapored končala v Top 100 oz. drugo v Top 50. Trenutno je 36. igralka sveta

Kje pa se nahajajo slovenske teniške igralke. Polona Hercog bo verjetno zimo preživela na 36. mestu, kar je 12 mest bolje kot lani ob koncu leta. Tretje leto zapored bo 20-letnica iz Kamnice pri Mariboru končala v Top 100, kar je izjemen rezultat, vsako leto pa le stopnjuje s svojimi dosežki. Druga Slovenka je trenutno Petra Rampre, ki je na 202. mestu, Maša Zec-Peškirič pa je 236. Kje se nahahajo vse Slovenke si poglejte tukaj.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete