V Velenju na DP za rekreativce kar 72 prijavljenih!

09.01.2013
Vse je pripravljeno za začetek prvega dvoranskega državnega prvenstva za rekreativce, ki bo potekalo od 12. do 14.1.2013 v Beli dvorani v Velenju.

Včeraj ob polnoči se je zaključil rok za prijave, na tekmovanje pa se je prijavilo 72 igralcev in igralk iz vse Slovenije.

Med prijavljenimi sta tudi oba vodeča na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura Aleš Maček (Radomlje) in Lea Sunarič (žalec), ki v letu 2012  in na uvodnih dveh tekmovanjih leta 2013 sploh še nista okusila grenkobe poraza, sta pa tudi aktualna poletna državna prvaka. Tudi tokrat sta v vlogi favoritov, med največjimi konkurenti za naslov državnega prvaka pa naj omenimo novinca na slovenskem rekreativnem touru Damirja Konjarja, ki je sicer prvak rekreativne lige Center, ki se igra v teniškem klubu Olimpija Ljubljana, ter Slavke Srebrnjak iz Novega mesta, ki je večkratna državna prvakinja med veterankami.

Nerpemagljivi Aleš Maček in Jože Gorenc

Nerpemagljivi Aleš Maček in Jože Gorenc

Nekaterih odličnih rekreativcev na državno prvenstvo v Velenju ne bo (Tone Komar, Damjan Kropivšek, Mitja Udovič, Luka Grešak, Žiga Zvonar, Andrej Šalamun, Ivo Bubnjič, Sebastijan Sajovic, Ermin Karner, itd.), kar pa Aleša Mačka in  ostalih igralcev po vsej verjetnosti ne žalosti preveč. V ženski konkurenci od boljših igralk manjkajo Ljubljančanka  Eva Klampfer, ki na lestvici zaseda 3. mesto, ter Olga Vrhovec (Vače) in Petra Rant (Škofja Loka), ki se je kot novinka na touru zelo izkazala na tekmovanju v Kranju.

Poleg pravih rekreativcev se bodo za naslove merili tudi bivši tekmovalci, največ možnosti za prvi naslov državnega prvaka pa imajo Sandi Weisseisen (Zgornje Jezersko), ki je zmagal na zadnjih dveh tekmovanjih v Kranju in Litiji, Miha Pohar (Ljubljana), Miran Stefanovič (Ravne)  in novinec na touru Sebastijan Leber (Vojnik). Tudi v tej konkurenci  manjka kar nekaj odličnih igralcev, med njimi naj omenimo samo zmagovalca slovenskega rekreativnega toura v konkurenci bivših tekmovalcev  za sezono 2012 Roberta Laziča (Zgornja Polskava). 

Lea Sunarič je 1. nosilka državnega prvenstva za rekreativce v Velenju

Lea Sunarič je 1. nosilka državnega prvenstva za rekreativce v Velenju

Organizatorji državnega prvenstva z direktorjem Matjažem Končanom na čelu razpolagajo s štirimi peščenimi igrišči, ki so odlično pripravljena, dva od njih sta v dvorani, dva pa pod balonom.  Poleg pokalov in praktičnih nagrad v vrednosti 1.000 eur bodo najboljši prejeli tudi vrednostne bone v višini 500 eur, ki jih podarja pokrovitelj tekmovanja podjetje Loparji.si.

 

pripravil: Matjaž Pogačar

foto: Matjaž Pogačar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete