Veliko presenečenje v Münchnu, slavil je mladi Danec

03.05.2022
MÜNCHEN, NEMČIJA - 19-letni danski tenisač Holger Rune je brez izgubljenega niza osvojil ATP 250 turnir v bavarski prestolnici.

Holger Rune je novi zmagovalec na ATP turneji. Najstnik iz Danske je dvignil pokal na peščenem ATP 250 turnirju v Münchnu, potem ko je v finalu njegov tekmec pri vodstvu 4-3 predal srečanje.

Finale se ni končal po željah Nizozemca in gledalcev, a slavju mladega Danca ne gre gledati v zobe. Botic Van De Zandschulp je moral predati finale zaradi bolečin v prsnem košu, vseeno pa smo bili priča dvema igralcema, ki sta se prvič znašla v boju za naslov, zmagovalec pa je celo prišel na turnir s posebnim povabilom organizatorja.

''Verjetno je to najbolj 'grda' zmaga v finalu, ko ti nasprotnik preda dvoboj. Pričakoval sem tesen obračun in sem se kar najbolje pripravil. Boticu želim čim hitrejše okrevanje in vrnitev na terene ter da se v kratkem spet srečava na igrišču'', je povedal novopečeni zmagovalec Münchna, tretji najmlajši v zgodovini turnirja. Rune je peti letošnji igralec, ki je vpisal prvenec.


BMW Open by American Express
Kraj: München (NEM)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 25.04.2022  - 01.05.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 597,900 EUR
http://www.bmwopen.de/

Finale:

WC-Holger Rune (Denmark) beat 8-Botic Van De Zandschulp (Netherland) 3-4 RET

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete