Basilašvili ugnal domačina za lovoriko v Münchnu

02.05.2021
MÜNCHEN, NEMČIJA - Zmagovalec turnirja BMW Open v Münchnu je Gruzijec Nikoloz Basilašvili.

Nikolz Basilašvili je prišel do pete turnirske zumage v karieri, v Münchnu je na ATP 250 turnirju na pesku v finalu premagal Nemca Jana Lennarda Struffa s 6-4, 7-6(5).

Basilašvili ni izgubil niza v petih tekmah na letošnji izvedbi bavarskega turnirja, v samem finalu pa se je dobro 'spopadel' tudi s pol urno prekinitvijo tekme zaradi dežja. Obračun je dobil po 86 minutah.

''Ni bilo lahko, na koncu je bilo super tesno. Jan je zelo težek nasprotnik, je velik borec ter odličen server. Res sem zadovoljen, očitno imam rad nemška tla. To je moj peti naslov in super motivacija za nadaljevanje sezone'', je dejal 29-letni Gruzijec, 35. na ATP lestvici. Letos je že osvojil turnir marca v Dohi, Struffa pa premagal tudi na turnirju na Sardiniji v četrtfinalu. V kartoteki ima poleg petih naslovov še dva finalna nastopa. V Nemčiji je zmagal že tretjič, dvakrat je bil najboljši še v Hamburgu (2018, 2019)

Basilašvili je dobro formo, s katero je v polfinalu strl tudi 2. nosilca Ruuda, pokazal že takoj na začetku, ko je dobil osem točk od devetih. Pri 4-2 je dež prekinil obračun, po povratku pa ni imel nobenih težav s prilagoditvijo. V zelo izenačenem drugem delu je 31-letni Struff (44. na ATP) zapravil brejk žogo v peti igri, oba pa sta bila izjemna v podaljšku vse do 4/4, ko je nato Struff poslal žogo z bekendom v mrežo. Struff je igral v prvem finalu.


BMW Open
Kraj: München (NEM)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 26.04.2021 - 02.05.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
http://www.bmwopen.de/ 

Finale:

5-Nikoloz Basilashvili (georgia) beat 7-Jan Lennard Struff (Germany) 6-4 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete