Azarenka zmagovalka Indian Wellsa in zopet v TOP10

20.03.2016
INDIAN WELLS, ZDA - Belorusinja Viktorija Azarenka je v velikem finalu WTA Premier turnirja v Indian Wellsu uspela premagati 1. igralko sveta Sereno Wiliams ter se veseli največje lovorike po zmagi na OP Avstralije 2013.

Serena Williams in Viktorija Azarenka sta se pomerili v 21. medsebojnem dvoboju. Američanka, 1. igralka sveta, je večkrat igrala le s starejšo sestro Venus, obračuni z Viko pa so bili krepko na njeni strani, saj je bila poražena le trikrat. Zanimivo je bilo to, da je Azarenka vse tri obračune dobila v finalih in tako je bilo tudi tokrat. Slavila je s 6-4, 6-4.

Serena je bila v finalu prvič po letu 2001, turnir, ki ga je bojkotirala več kot desetletje, pa je dobila dvakrat. Tretje slavje ji je z odlično predstavo preprečila Azarenka. Le ta je v izkaznico dodala 19 turnirski naslov, osmega na turnirjih serije Premier. 

Belorusinja je odlično začela finale in takoj prišla do brejka. Ta je bil tudi edini v 1. nizu (1/1), Američanka pa je zapravila kar 5 brejk žogic. Posebej pomembna igra je bila osma, v kateri je današnji zmagovalki uspelo izničiti tri žoge za odvzem servisa, v deseti pa je brez drame osvojila svojo servisno igro za niz. 

Vodstvo v nizih ni bilo za Belorusinjo nič novega. Lani je s Sereno dvakrat dobila uvodni del, nato pa je 1. igralka sveta dobila naslednja dva. Kot je Azarenka začela prvega (niz), je tudi drugega, z brejkom, ekspresno pa je povišala na 3-0 in Sereno spravila v tako težek položaj, da je zlomila kar dva loparja. Prvega na terenu, drugega pri klopi ter si prislužila kazensko točko s strani hrvaške sodnice. Američanka se je na semafor v 2. nizu vpisala šele v 5. igri, po zaostanku 1-5 priredila velik povratek, ki pa ga je Azarenka v zadnjem trenutku ustravila za zmago po 1 uri in 28 minutah. Lovorika ji prinaša tudi ponoven vstop v TOP 10, tja kamor tudi spada.

Serena je letos izgubila finale Melbourna in Indian Wellsa

Serena je letos izgubila finale Melbourna in Indian Wellsa

Serena je bila kljub porazu deležna polno ovacij s strani domačega občinstva.

''Nazadnje, ko sem bila v tem položaju na tem mestu, ni bilo tako fantastično. Hvala vam za vse, na zdravje... sploh ne veste, koliko mi to pomeni'', je povedala Willamsova.

Azarenka je drugič zmagala na turnirju v vrtu Indian Wellsa (prvič 2012), prejela pa je čuk višji od 1 milijona USD. Letos ima v žepu dva naslova, zmagala je že na začetku leta v Brisbanu.


BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Indian Wells, Kalifornija
Datum: 10. 3. 2016 - 20. 3. 2016
Žreb: S-96, D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 6,143,605 $
http://www.bnpparibasopen.com/


Finale:

13-Victoria Azarenka (Belarus) beat 1-Serena Williams (U.S.) 6-4 6-4pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete