Wimbledon brez prizanašanja do Britanca

20.06.2018
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Britanski tenisač ni dobil povabila (wild card) za nastop v glavnem žrebu Wimbledona.

Dopinški grešnik Dan Evans, nekdanji 41. igralec sveta, ki se je aprila vrnil po enoletni prepovedi nastopanja, ker so v njegovem vzorcu odkrili sledove kokaina, bo moral za nastop na domačem grand slamu dobiti kar šest zaporednih obračunov.

Tako so odločili organizatorji travnatega spektakla v Wimbledonu, ki britanskemu tenisaču navkljub dobri formi niso podelili povabila v glavni žreb. Evans, trenutno 340. igralec sveta, je od vrnitve na teniška igrišča aprila letos dobil 16 od 21 obračunov, od tega 10 od 13 na travi, s čimer je daleč najuspešnejši britanski tenisač na tej podlagi.

Po poročanju otoških medijev so odgovorni v All England Clubu odločitev sprejeli izključno na podlagi principa ter tako sledili zgledu OP Francije, ki je lani odreklo povabilo dvakratni zmagovalki turnirja in dopinški grešnici Mariji Šarapovi, ki se je vračala po 15-mesečni prepovedi nastopanja.

Za razliko od Šarapove pa ima Evans, ki je leta 2016 prišel v tretji krog Wimbledona, še vedno možnost za nastop na turnirju, saj se bo udeležil predkvalifikacij. Od mesta v glavnem žrebu ga tako loči kar šest nasprotnikov.

Britanec je priznal, da je bil takšen razplet pričakovan. "Moja preteklost je nedvomno grša od kateregakoli drugega britanskega tenisača. Wimbledon ima svoj kriterij. Če ne ustrezam, pač ne ustrezam," se je z usodo sprijaznil 28-letnik, ki ima glede na formo še vedno lepe možnosti za uvrstitev v žreb, kjer bi mu že poraz v prvem krogu prinesel 39.000 britanskih funtov.

O rojaku je po porazu proti Nicku Kyrgiosu spregovoril tudi Andy Murray, ki se je na Tour vrnil po 11-mesečni odstotnosti zaradi poškodbe kolka. "V zadnjih tednih je igral zelo dobro. Kar zadeva nivo njegove igre, si povabilo zasluži. Ne vem, če je to pravo sporočilo. Marsikdo je mnenja, da je kazen odslužil in da si zasluži drugo priložnost," je dejal nekdanji prvi igralec sveta.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete