Winston-Salem: V finalu Gael Monfils in Jurgen Melzer

24.08.2013
V finalu turnirja v Winston-Salemu, se bosta nekoliko presenetljivo med seboj udarila 15. nosilec Francoz Gael Monfils in 9. nosilec Avstrijec Jurgen Melzer.

V Winston-Salemu nas čaka le še zaključno dejanje. Čeprav je večina teniške javnosti z mislimi že pri zadnjem grand slamu sezone, pa se bo pred tem odvilo še finale Winston-Salema.

26-letni Francoz se je uspel proti Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu v prvem nizu vrniti iz zaostnaka s 4-0, v podaljšani igri je Monfils rešil še tri točke za zmago v prvem nizu, ki si jih je priigral Ukrajinec, Francoz pa je na koncu slavil po podaljšani igri s 11-9.

V drugem nizu je Monfils zaigral še samozavestnejše, v tretji in deveti igri drugega niza mu je uspel brejk, kar je zadostovalo za končno zmago s 7-6(9), 6-3. Francoz je tako po dolgem času prišel do finala ATP turnirja na ameriških tleh, kjer ni bil v finalu vse od leta 2011, ko je v finalu Washingtona izgubil proti Stepaneku.  

"To je dobro za mojo samozavest. Dobro je biti dva brejka zadaj in potem osvojiti niz. A vseeno s svojo današnjo predstavo nisem najbolj zadovoljen. Mislim, da moram igrati bolje. Svojo najboljšo predstavo tukaj sem pokazal proti Robredu, upam da bom jutri v finalu pokazal boljši tenis." je po zmagi dejal Gael Monfils. 

Francoz se bo v finalu pomeril z Avstrijcem Jurgenom Melzerjem, ki je v treh nizih s 6-2, 4-6, 6-3 ugnal domačina Sama Querreya. 32-letni Avstrijec bo v Winston-Salemu lovil svoj 5. naslov na ATP turnirjih.

"Vsak naslov pomeni veliko. Jutri mislim, da nas čaka zelo dobra tekma in upam, da bom na koncu iz nje odšel kot zmagovalec. Turnir je tudi odlična priprava na OP ZDA." je misli pred jutrišnim finalom strnil Jurgen Melzer.

 

__________________________________________________________________________________

Winston-Salem Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 18.08.2013 - 24.08.2013
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 575,250
http://www.winstonsalemopen.com/

__________________________________________________________________________________
Polfinale rezultati:

9-Jurgen Melzer (Austria) beat 6-Sam Querrey (U.S.) 6-2 4-6 6-3
15-Gael Monfils (France) beat 10-Alexandr Dolgopolov (Ukraine) 7-6(9) 6-3            
                 

__________________________________________________________________________________

 

foto: zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete