Jurgen Melzer po predaji Monfilsa zmagovalec turnirja v Winston-Salemu!

24.08.2013
32-letni Avstrijec je nekoliko presenetljivo postal zmagovalec turnirja v Winston-Salemu. V finalu je ugnal Francoza Monfilsa, ki je moral v drugem nizu pri rezultatu 6-3 in 2-1 dvoboj zaradi poškodbe levega kolka predati.

Melzer je tako po manj kot uri igre osvojil svoj 5. ATP turnir v karieri. To je bil za Avstrijca šele drugi finale letos, po tem ko je na začetku leta v Zagrebu izgubil proti Marinu Čiliču. 

"Gael je izjemen igralec, zato sem se poizkušal osredotočiti na stvari, ki so mi v tem tednu šle dobro. Poizkušal sem biti čimbolj agresiven, veliko sem poizkušal s prihodi na mrežo. Nihče noče zmagati finala na takšen način, a na koncu dneva sem vseeno jaz zmagovalec" je po finalu povedal 32-letni avstrijski veteran Jurgen Melzer. 

"Blažjo bolečino sem čutil že včeraj. Po 50-ih minutah tekme danes, ko sem poizkušal servirati, sem začutil močno bolečino. Težko je bilo nadaljevati. Danes ponoči grem na rentgen, tako da bom videl kako naprej" je svoje razloge za predajo opisal Gael Monfils.

Jurgen Melzer je z zmago v Winston-Salemu osvojil 250 ATP točk in 76,000$, njegov današnji nasprotnik Gael Monfils pa je v žep pospravil 43,775$ in 150 ATP točk.

Oba bosta pred zadnjim grand slamom precej popravila svoji usvrstitvi na lestvici, Melzer se bo ponovno uvrstil med TOP30 igralcev na svetu, medtem, ko se bo Monfils uvrstil med TOP40.

 

__________________________________________________________________________________

Winston-Salem Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 18.08.2013 - 24.08.2013
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 575,250
http://www.winstonsalemopen.com/

__________________________________________________________________________________
Rezultat finala:

9-Jurgen Melzer (Austria) beat 15-Gael Monfils (France) 6-3 2-1 (Monfils retired)         

__________________________________________________________________________________

 

foto: zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete