Zanevska do prvega kariernega naslova na poljskem WTA turnirju

26.07.2021
GDYNIA, POLJSKA - Marina Zanevska je v juliju v zelo dobri formi, posledica tega je tudi prvenec na WTA turnirjih, uspel ji je na dogodku v poljskem mestu Gdynia.

Zadnja dva tedna sta bila za Marino Zanevsko najboljša v karieri, danes pa je prišla tudi do prvega naslova v karieri. Na WTA turnirju serije 250 na Poljskem, je v finalu s 6-4, 7-6(4) premagala Slovakinjo Kristino Kucovo. Obe igralki sta bili v finalu prvič v karieri.

''Danes sem živela svoje sanje. Za mene je to izjemen trenutek. Po glavi mi roji vse kar je mogoče, težko je vse skupaj strniti in kaj povedati'', je bila vzhičena Belgijika, ki se je rodila v Ukrajini.

Zanevska, 165. igralka sveta, je bila v obeh nizih v zaostanku in to precejšnjem, a je v obeh našla moč za preobrat proti 151. na svetovni teniški lestvici. Finale je trajal 1 uro in 51 minut-

Zanevska je prejšnji teden prišla do prvega četrtfinala in nato polfinala na WTA turnirjih, v boju za finale pa jo je ustavila prav kasnejša zmagovalka, letos fantastična Tamara Zidanšek. Prav v Lozani je Zanevska prvič dobila dva obračuna zapored na WTA turneji, sedaj pa se že veseli prvenca. 27-letna Belgijka se je po uspehu v Gdyniji prebila na 115. mesto WTA lestvice.


BNP Paribas Poland Open
Kraj: Gdynia (POL)
Datum: 19.07.2021 - 25.07.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD

Finale:

Maryna Zanevska (Belgium) beat Kristina Kucova (Slovakia) 6-4 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete