Zidanškova in Bedene poražena v 1. krogu Odprtega prvenstva ZDA

30.08.2022
NEW YORK, ZDA - Oba slovenska teniška igralca, ki sta se uvodni dan predstavila na zadnjem turnirju za grand slam v velikem jabolku, sta bila poražena.

Prva se je letos na terene Flushing Meadwsa podala Tamara Zidanšek. 24-letna Konjičanka, 82. igralka sveta, je imela ugoden žreb, pomerila se je z Elizabeth Mandlik, hčerko slovite Hane Mandlikove, zmagovalke štirih turnirjev za grand slam. 

Elizabeth tekmuje za ZDA, trenutno pa je na 143. mestu WTA lestvice. Tamara je bila izrazita favoritinja, čeprav ni veliko tekmovala v zadnjem času in ji manjka tekem, na koncu je bilo to tudi usodno, saj je 21-letna Američanka zmagala po tesni bitki s 5-7, 7-6(3), 6-4. Uspelo ji je preobrniti rezultat. V drugem delu se je Slovenka krčevito borila in dvakrat nadoknadila brejk zaostanka, a je izgubila po tajbrejku, v trejem pa je Elizabeth ušla na 4-1, Zidanškovi pa je le uspelo priti bližje, ne pa do končne zmage. Med seboj sta se pomerili prvič. 

Zidanškova je najbolje na OP ZDA igrala lani, ko ji je uspelo priti do 2. kroga, njen najboljši rezultat na grand slamih pa je seveda OP Francije, ko je lani prišla vse do polfinala.

''Čeprav rezultat ni takšen kot sem si želela lahko rečem, da z razočaranjem pride tudi občutek pomirjenosti. Trdo sem delala, da se vrnem v najboljšo formo, odločila sem se, da bom zaupala procesu in si pustila čas. Manjka mi tekem, tekmovalnega ritma, a sem vsak dan boljša. Hvaležna sem ekipi, družini in prijateljem, ki me podpirajo in gredo z mano skozi to ne prav lahko obdobje'', je sporočila Tami preko družabnih omrežij.


Aljaž Bedene (347. na ATP) je bil zadnjič na prizorišču OP ZDA, saj končuje lepo teniško kariero. Zaželel si je je vsaj en dobljen dvoboj za zaključek, a mu ni uspelo. Njegov nasprotnik v 1. krogu je bil dokaj neznani Pedro Cachin iz Argentine. 33-letni Ljubljančan je krčevito vihtel lopar, da bi uspel dobiti tekmo in imel morda priložnost, da se bori za 3. krog, kar je njegova najboljša uvrstitev v New Yorku iz leta 2019. Južnoameričan je dobil dvoboj po petih nizih s 6-4, 6-3, 5-7, 1-6 in 7-6(6).

Skoraj štiri ure je trajal obračun na terenu številka 15, 33-letni Bedene, nastopil je z zaščitenm rankingom, pa je po dveh izgubljenih nizih priredil velik povratek, izsilil peti niz, v katerem ni bilo priložnosti brejk. Odločala je podljšana igra (letos se igra do deset na dve razlik), v kateri je bil 27-letni Argentinec (66. na ATP) bolj zbran, dobil je pomebne točke in s tem tudi drugi medsebojni obračun. Izenačil je razmerje na 1:1, saj je leta 2015 v Casablanci na pesku zlahka slavil Aljaž. Zanimivo je to, da je Bedene takrat odigral prvi ATP turnir pod britansko zastavo, kasneje je le to spet zamenjal za slovensko.


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.08.2022 - 11.09.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 60,000,000
http://www.usopen.org/

1. krog(ženske):

WC-Elizabeth Mandlik (U.S.) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 5-7 7-6(3) 6-4

1. krog(moški):

Q-Pedro Cachin (Argentina) beat PR-Aljaz Bedene (Slovenia) 6-4 6-3 5-7 1-6 7-6(6)

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete