Zidanškova na Rod Laver Areni namučila drugo favoritinjo

17.01.2023
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Tamara Zidanšek se je na osrednjem stadionu v Melbournu pomerila z 2. nosilko.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na OP Avstralije namučila 2 nosilko Ons Jabeur. Na osrednjem terenu Rod Laver Arena je Tunizijki mešala štrene dva niza, ni bila daleč od uspeha, a ko se je tekma prevesila v 3. niz je Jabeurjeva le strla njen odpor. Rezultat je bil 7-6(8), 4-6, 6-1.

25-letna igralka iz Slovenskih Konjic je v 1. krogu letošnjega 'Happy Slama', naletela na igralko,  ki se odkrito spogleduje tudi z naslovom. Ons Jabeur je namreč 2. igralka sveta, Zidanškova pa 98., je pa Slovenka že našla pot do zmage proti njej, premagala jo je leta 2019 na mastersu v Rimu, pred začetkom današnje tekme pa sta bili poravnani na 1:1, saj je Tunizijka dobila prvi medsebojni dvoboj leta 2016 na ITF turnirju na domačih tleh. 

Jabeurjeva je na OP ZDA lani igrala v finalu, prav tako na Wimbledonu, torej gre za eno najboljših na svetu in igrati na centralnem terenu je vedno čast. Brez izkušenj na grand slamih ni niti Tamara, saj je bila polfinalistka OP Francije. Dobro se je soočila s tekmico, v prvem nizu pa po zaostanku 1-4 ujela Ons. V podaljšani igri je bilo 6/4 za Slovenko, imela je torej dve žogi za niz, a ji žal ni uspelo. Afričanka se je izvila iz težav ter povedla v nizih. V drugem nizu je Tami prišla do odvzema servisa v 8. igri, nato prednost izgubila, a že v naslednji ji je uspel še en brejk za poravnavo v nizih. Odločilni del je Jabeurjeva končala s šestimi zaporednimi igrami in po 2 urah in 17 minutah odšla v 2. krog. 

Tamara Zidanšek je najboljši rezultat na OP Avstralije vpisala lani, bila je v 3. krogu ali med 32 najboljšimi.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 16.01.2023 - 29.01.2023
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog:

2-Ons Jabeur (Tunis) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 7-6(8) 4-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete