Zidanškova ubranila zaključni točki in prišla v četrtfinale Hua Hina

31.01.2019
HUA HIN, TAJSKA - Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izvlekla izenačen obračun 2. kroga na WTA turnirju v Hua Hinu.

Tamara Zidanšek je četrtfinalistka WTA turnirja na Tajskem, ki ima nagradni sklad četrt milijona USD. Po dramatičnem obračunu polnem preobratov se je veselila zmage nad Američanko Jennifer Brady s 6-3, 0-6, 7-6(9).

Teniška igralka iz Slovenskih Konjic je osvojila manj točk, dobila kravato, zadela manj asov, napravila več dvojnih napak, se soočila z dvema zaključnima žogicama nasprotnice, a na koncu vseeno zmagala. Borbenost, nepopustljivost do konca, to prinaša rezultat in Tami je danes dokazala, da ji to ni tuje.

Po dobljenem uvodnem nizu, ki ga je s tremi brejki dobila 21-letna Slovenka (74. na ATP), je v drugem nizu popolnoma prevladovala 23-letna Američanka, 117. igralka sveta. Tamare sploh ni bilo na terenu, v 3. nizu pa je uspela držati stik in se na koncu po 2 urah in 20 minutah veseliti napredovaja med osem najboljših. Američanki je izničila tudi dve žogi za zmago.

V boju za polfinale se bo pomerila s 106. na WTA lestvici, Švicarko Viktorijo Golubič. Imela bo lepo priložnost, da premaga še 26-letnico iz Züricha in se dokoplje do enega največjih uspehov v mladi karieri. 

Četrtfinale Odprtega prvenstva Tajske prinaša 6,175 USD in 60 točk.


Toyota Thailand Open presented by E@
Kategorija: WTA International
Kraj: Hua Hin, Tajska
Datum: 26. 01. - 03. 02. 2019
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $250,000
http://www.thailandopenhuahin.com/

2. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Jennifer Brady (U.S.) 6-3 0-6 7-6(9)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete